Συνεργατικές e-twinning ιστορίες

Οι μαθητές του Α3 του 3ου Γυμνασίου Καβάλας και οι μαθητές του Γυμνασίου Κορησού Καστοριάς συνεργάστηκαν στο πλαίσιο του etwinning προγράμματος "Δημιουργική γραφή: Η δύναμη του άλλου " και συνδημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες με θέμα την προσφυγιά.

Διαδικτυακή συνομιλία μέσω Skype

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του 3ου Γυμνασίου Καβάλας η διαδικτυακή συνομιλία μέσω Skype των μαθητών του Α3 του σχολείου μας με τους μαθητές της Α? τάξης του Γυμνασίου Κορησού Καστοριάς.

Διαβάστε περισσότερα: Διαδικτυακή συνομιλία μέσω Skype

E-twinning δημιουργικής γραφής-Η δύναμη του άλλου

Ένα καινούριο ταξίδι στον χώρο της δημιουργικής γραφής ξεκινήσαμε με τη συνάδελφο και φίλη Αρετή Κάρκου από το Γυμνάσιο Κορησού Καστοριάς. Με βασικό θέμα μας το μεταναστευτικό και με οδηγό τη φιλαναγνωσία, το δημιουργικό γράψιμο και την έμπνευση των μαθητών μας , θα προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές δύο τμημάτων της Α Γυμνασίου σε θέματα μετανάστευσης, προσφυγιάς και ανοχής στο διαφορετικό και να τους παροτρύνουμε να συνεργαστούν και να καλλιεργήσουν μία ουσιαστική και βιωματική σχέση με τη λογοτεχνία.

Το twinspace μας.  Καλή μας αρχή!

Τουριστικός οδηγός Καβάλας

Μία διαθεματική εργασία που ξεκίνησε στην αρχή της χρονιάς ολοκληρώνεται σιγά-σιγά...Οι μαθητές του Β5 αναζήτησαν και συγκέντρωσαν υλικό για τη δημιουργία ενός τουριστικού οδηγού για την Καβάλα. Το υλικό τους συγκεντρώθηκε στην πλατφόρμα twiducate.Οι μισοί μαθητές του τμήματος εργάζονται παράλληλα και στο e-twinning πρόγραμμα http://www.etwinning.net/en/pub/profile.cfm?f=2&l=en&n=111744 σε μία προσπάθεια να συνδυάσουμε δημιουργικά τα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος με νέες τεχνολογίες, διαθεματικές δραστηριότητες και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τουριστικός οδηγός Καβάλας

Πασχαλιάτικες κάρτες

Πασχαλιάτικες κάρτες από τους μαθητές του Β1 για το e-twinning με τη βοήθεια του https://www.canva.com/.

Alexandra Gerakini's Slidely by Slidely Slideshow

Ένα ακόμα πρόγραμμα e-twinning

12 μαθητές της Β τάξης συμμετέχουν στο δεύτερο πρόγραμμα e - αδελφοποίηση με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο του σχολείου Αλεξάνδρα Γερακίνη . Το πρόγραμμα έχει τίτλο Πόλη περιηγήσεις και αποστολή των μαθητών είναι να δημιουργήσουν τουριστικούς οδηγούς για πόλεις της χώρας τους . Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν 6 χώρες: Ελλάδα, Γερμανία, Λετονία, Ισπανία, Τουρκία και Δανία.

Διαβάστε περισσότερα: Ένα ακόμα πρόγραμμα e-twinning

Παρουσίαση του σχολείου μας

Τουριστικοί οδηγοί

Δημιουργία τουριστικών οδηγών με συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας-Πολωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος e-twinning

Διαβάστε περισσότερα: Τουριστικοί οδηγοί

Πρόγραμμα e-twinning

Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η συνεργασία μας με την Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία στο πλαίσιο του e-twinning και περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια...

Το πρόγραμμα έχει τίτλο "Teenagers without borders" και έχει ως στόχο να  φέρει τους μαθητές σ' επαφή με συνομιλήκους τους που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και διαφορετικούς πολιτισμούς, να καλλιεργήσει τη φιλία και τη συνεργασία και να καταργήσει τα στερεότυπα.

Χριστουγεννιάτικες ευχές

Τελευταία ώρα μαθήματος εχθές με το Β1 για το 2014  και, αφού βρήκαμε ελεύθερο το εργαστήριο της πληροφορικής, είπαμε να στείλουμε χριστουγεννιάτικες ευχές στους e-twinning φίλους μας από την Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία.

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν σε όλους!

Διαβάστε περισσότερα: Χριστουγεννιάτικες ευχές