Αγωγή υγείας

heathl

Σκοπός των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας είναι η προάσπιση, η βελτίωση, και η προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας των μαθητών/τριών, αφενός μεν με την ενδυνάμωση της προσωπικότητάς τους, αφετέρου δε με την αναβάθμιση του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντός τους. 

Η Αγωγή Υγείας αποτελεί την ενδεδειγμένη προληπτική προσέγγιση στο χώρο της εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην αντικοινωνική συμπεριφορά, στην παραβατικότητα, στο κάπνισμα, στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά, στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, στην παχυσαρκία, στην οδική ασφάλεια καθώς και στο ρατσισμό.  

Ακολουθούν τα προγράμματα ανά σχολικό έτος.

Κατά το σχολικό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν  τα ακόλουθα προγράμματα:

"Κάπνισμα: Σημασία της πρόληψης, επιπτώσεις στην υγεία"

"Νοιάζομαι και Δρω"

Διαβάστε περισσότερα: Αγωγή υγείας

«Είμαι έφηβος/έφηβη! Τι μου συμβαίνει;»

Τη Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, 3ο Γυμνάσιο Καβάλας, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Είμαι έφηβος/έφηβη! Τι μου συμβαίνει;» στο πλαίσιο δράσης «Ανάπτυξης-υλοποίησης από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο για το σχολικό έτος 2018-2019» από το Κέντρο Υγείας Καβάλας.

Διαβάστε περισσότερα: «Είμαι έφηβος/έφηβη! Τι μου συμβαίνει;»