6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

«ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ – ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ» ήταν το σύνθημα της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019.

Μια ημέρα με ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα, καθώς η σωστή και συστηματική άθληση συνδέεται άμεσα με την καλή υγεία των παιδιών, σωματική, πνευματική και ψυχολογική.

Διαβάστε περισσότερα: 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018

5 panellhnia hmera athlitismou2018Η 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 ημερομηνία η οποία συνέπεσε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Με σύνθημα "ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ" οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν τη ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις που υλοποιήθηκαν στους χώρους του σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα: 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018

Σχολικοί Αγώνες Γυμνασίων Κλασσικού Αθλητισμού «Κώστας Πεξαράς» 2018

Την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 στο Δημοτικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» διεξήχθησαν οι Σχολικοί Αγώνες Γυμνασίων Κλασσικού Αθλητισμού «Κώστας Πεξαράς». Το σχολείο μας συμμετείχε με εννέα μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης.

Διαβάστε περισσότερα: Σχολικοί Αγώνες Γυμνασίων Κλασσικού Αθλητισμού «Κώστας Πεξαράς» 2018

Γνωριμία των μαθητών με το άθλημα της αντισφαίρισης (tennis)

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο ομοσπονδιακός προπονητής της αντισφαίρισης (tennis) κ. Μούρτζιος Χρήστος και πραγματοποίησε υποδειγματική διδασκαλία στους μαθητές μας. Μέσα από τις δράσεις οι μαθητές είχαν την ευκαιρία για γνωριμία και εκμάθηση του αθλήματος.

Διαβάστε περισσότερα: Γνωριμία των μαθητών με το άθλημα της αντισφαίρισης (tennis)

Πανελλήνιοι Ενδοσχολικοί Αγώνες Καλαθοσφαίρισης 3Χ3 και Ποδοσφαίρου 5Χ5

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο η Α' Φάση των Πανελλήνιων Ενδοσχολικών Αγώνων Καλαθοσφαίρισης 3Χ3 και Ποδοσφαίρου 5Χ5 μαθητών και μαθητριών και των τριών τάξεων του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2017-18 με κεντρικό σύνθημα «αθλούμαι – χαράΖΩ το μέλλον».

Διαβάστε περισσότερα: Πανελλήνιοι Ενδοσχολικοί Αγώνες Καλαθοσφαίρισης 3Χ3 και Ποδοσφαίρου 5Χ5

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017

Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2017 το σχολείο μας συμμετείχε ενεργά στην 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Το φετινό σύνθημα ήταν «Αθλούμαι ΧαράΖΩ  Το Μέλλον».

Διαβάστε περισσότερα: 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017

Σχολικοί Aγώνες Ποδοσφαίρου 7Χ7

ballaΤην Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 το σχολείο μας συμμετείχε στους Σχολικούς αγώνες Ποδοσφαίρου 7Χ7 μαθητών Γυμνασίων, που προκήρυξε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων  (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Καβάλας των Σχολείων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με μία ομάδα αγοριών.

Διαβάστε περισσότερα: Σχολικοί Aγώνες Ποδοσφαίρου 7Χ7

Συμμετοχή στην 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Αν. Μακεδονίας & Θράκης 2017

mathitiadaΗ "1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2017" έγινε πραγματικότητα. Από τις 3 έως τις 5 Μαΐου 2017 στην πόλη της Κομοτηνής και της Καβάλας έγιναν αγώνες μαθητών Γυμνασίων σε 140 ολυμπιακά αθλήματα και σε 7 παραολυμπιακά.

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή στην 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Αν. Μακεδονίας & Θράκης 2017

Πανελλήνιοι Ενδοσχολικοί Αγώνες Πετοσφαίρισης 4Χ4 μικτών ομάδων

Στο προαύλιο του σχολείου την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Ενδοσχολικοί Αγώνες Πετοσφαίρισης μικτών ομάδων 4Χ4 Αγοριών - Κοριτσιών και των τριών  τάξεων του σχολείου, με κεντρικό σύνθημα: «Μπλοκ στην παχυσαρκία, στα ναρκωτικά και το ρατσισμό».

Διαβάστε περισσότερα: Πανελλήνιοι Ενδοσχολικοί Αγώνες Πετοσφαίρισης 4Χ4 μικτών ομάδων

Πανελλήνιοι Ενδοσχολικοί Αγώνες Καλαθοσφαίρισης 3Χ3 (τελικοί)

Στα πλαίσια των Πανελληνίων Ενδοσχολικών Αγώνων καλαθοσφαίρισης 3Χ3 με κεντρικό σύνθημα «τάπα στη βία και το ρατσισμό» διεξήχθησαν την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 οι τελικοί αγώνες για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας αγοριών και κοριτσιών. 

Διαβάστε περισσότερα: Πανελλήνιοι Ενδοσχολικοί Αγώνες Καλαθοσφαίρισης 3Χ3 (τελικοί)

Πανελλήνιοι Ενδοσχολικοί Αγώνες Καλαθοσφαίρισης 3Χ3 (προκριματικοί)

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. προκήρυξε Πανελλήνιους Ενδοσχολικούς Αγώνες Καλαθοσφαίρισης 3 επί 3 (3 εναντίο 3) για το σχολικό έτος 2016-17 για τους μαθητές και τις μαθήτριες και των τριών τάξεων των Γυμνασίων της χώρας με κεντρικό σύνθημα «τάπα στη βία και το ρατσισμό». Οι ενδοσχολικοί αγώνες αποτελούν απαραίτητη διαδικασία εντός της μαθητικής κοινότητας δεδομένου ότι ενθαρρύνεται η συμμετοχή, η αυτενέργεια και η συνεργασία των μαθητών και των μαθητριών.

Διαβάστε περισσότερα: Πανελλήνιοι Ενδοσχολικοί Αγώνες Καλαθοσφαίρισης 3Χ3 (προκριματικοί)

3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2016

Ως 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίστηκε φέτος η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 με σύνθημα: «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Διαβάστε περισσότερα: 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2016

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2015

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. 

Φέτος τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 διεξήχθη σε όλα τα σχολεία της χώρας η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα», καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Διαβάστε περισσότερα: 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2015

1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2014

Στα πλαίσια της 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θέμα: "Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι" τη Δευτέρα 6-10-2014 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα: 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2014