Διαδικτυακή επικοινωνία του Γ4 με τη συγγραφέα Ελένη Δικαίου

Στις 18 Απριλίου 2016, με τους μαθητές του Γ4 είχαμε τη χαρά να επικοινωνήσουμε μέσω skype με τη συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων Ελένη Δικαίου, με αφορμή το βιβλίο "Ο άνεμος στα μαλλιά της",  το οποίο διαβάσαμε.

Διαβάστε περισσότερα: Διαδικτυακή επικοινωνία του Γ4 με τη συγγραφέα Ελένη Δικαίου

Δραστηριότητες φιλαναγνωσίας από μαθητές της Γ'

Οι μαθητές των τμημάτων Γ1, Γ4 και Γ5 πραγματοποίησαν ποικίλες δραστηριότητες φιλαναγνωσίας με αφορμή τα βιβλία "Οι φύλακες των αστεριών" της Ε.Πριοβόλου, "Ο άνεμος στα μαλλιά της" της Ε.Δικαίου και "Οι εννέα καίσαρες" του Β.Παπαθεοδώρου.

Δραστηριότητες φιλαναγνωσίας των μαθητών του Α3

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People ? IBBY) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Διαβάστε περισσότερα: Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Διαδικτυακή επικοινωνία του Β5 με τη συγγραφέα Μαρούλα Κλιάφα

rebekaΤην Παρασκευή οι μαθητές του Β5 του 3ου Γυμνασίου Καβάλας είχαν τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τη συγγραφέα Μαρούλα Κλιάφα. Ήταν κάτι που το θέλαμε πολύ αφού πριν τα Χριστούγεννα είχαμε ολοκληρώσει την ανάγνωση του βιβλίου "Μια μπαλάντα για τη Ρεβέκκα". Η επικοινωνία αυτή ήταν το πιο ωραίο κλείσιμο για μία προσπάθεια που ξεκίνησε με δική κου πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Διαβάστε περισσότερα: Διαδικτυακή επικοινωνία του Β5 με τη συγγραφέα Μαρούλα Κλιάφα

Εργασίες μαθητών Β5

Οι εργασίες των μαθητών του Β5, του 3ου Γυμνασίου Καβάλας για το βιβλίο της Μαρούλας Κλιάφα, το οποίο διαβάσαμε στην τάξη, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας του σχολείου μας. Αφιερώσαμε αρκετές ώρες αλλά άξιζε τον κόπο!

Μια μπαλάντα για τη Ρεβέκκα

Ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας ξεκίνησε φέτος στο σχολείο μας με στόχο να φέρουμε τα παιδιά κοντά στο βιβλίο.  Η αρχή έγινε με το βιβλίο της Μαρούλας Κλιάφα "Μια μπαλάντα για τη Ρεβέκκα". Ανάγνωση στην τάξη, στοχευμένες δραστηριότητες που κινητοποιούν το διάλογο του μαθητή με το κείμενο και απώτερος στόχος να συνατήσουμε τη συγγραφέα του βιβλίου και να μιλήσουμε μαζί της.

Διαβάστε περισσότερα: Μια μπαλάντα για τη Ρεβέκκα