Εκδρομές

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Βουλή των Ελλήνων 2019

Το τριήμερο της 9ης - 11ης Δεκεμβρίου 2019, η Γ' τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, με βασικό στόχο την επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων και στο Προεδρικό Μέγαρο.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Βουλή των Ελλήνων 2019

Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή στη Ξάνθη 2019

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας, στην οποία σχεδόν όλα τα παιδιά του σχολείου έδωσαν το παρόν. Αναχωρήσαμε από τον Κήπο της Δημαρχίας γύρω στις 8:30 με προορισμό την "Κυρά και Αρχόντισσα της Θράκης", την Ξάνθη.

Διαβάστε περισσότερα: Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή στη Ξάνθη 2019

Εκπαιδευτική εκδρομή σχολικών δραστηριότητων στη Ναύπακτο 2019

Στα μέσα της άνοιξης, στις 13 – 16 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε η φετινή εκδρομή των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών προγραμμάτων του σχολείου μας στην περιοχή της Ναυπάκτου. Η καθιερωμένη αυτή εκδρομή ήταν το επιστέγασμα των αντίστοιχων μαθητικών δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα τη φετινή σχολική χρονιά και περιελάμβανε δράσεις ιστορικού, πολιτιστικού, λαογραφικού και ταυτόχρονα ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή σχολικών δραστηριότητων στη Ναύπακτο 2019

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Βουλή των Ελλήνων 2018

Πιστοί στην «παράδοση» και εκμεταλλευόμενοι την εξαιρετική ευκαιρία, οι περισσότεροι από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Καβάλας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα από την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 μέχρι την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Βουλή των Ελλήνων 2018

Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή στη Ξάνθη 2018

Η καθιερωμένη ημερήσια εκδρομή λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς είναι ένα γεγονός που αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία οι μαθητές. Η επιλογή για αυτή τη χρονιά ήταν η γειτονική μας Ξάνθη, η πόλη με τα «χίλια χρώματα» και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018.

Διαβάστε περισσότερα: Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή στη Ξάνθη 2018

Εκπαιδευτική εκδρομή σχολικών δραστηριότητων στην Κέρκυρα 2018

Η τετραήμερη, εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας στην Κέρκυρα θεωρώ πως θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη. Συνδύαζε την γνωριμία του τόπου αυτού, μέσω των περιηγήσεων και ξεναγήσεων μας στα σημαντικότερα αξιοθέατα και τοποθεσίες του νησιού, με τις όμορφες στιγμές μεταξύ των μαθητών του σχολείου μας.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή σχολικών δραστηριότητων στην Κέρκυρα 2018

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Βουλή των Ελλήνων 2017

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Καβάλας πραγματοποίησαν την καθιερωμένη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα από την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 μέχρι το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Βουλή των Ελλήνων 2017

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στη Θάσο

Φτάνοντας και φέτος στη λήξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στις 11 Μαΐου 2017, ημέρα Πέμπτη. Τόπος προορισμού το καταπράσινο νησί μας, η Θάσος.

Διαβάστε περισσότερα: Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στη Θάσο

Το 3ο Γυμνάσιο "στ' Ανάπλι" 2017

Φέτος αποφασίστηκε οι μαθητές που συμμετείχαν σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων τη φετινή σχολική χρονιά 2016-17 να επισκεφτούν την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, το μακρινό Ναύπλιο! Έτσι, λοιπόν, από τις 1 Απριλίου 2017 έως τις 4 Απριλίου 2017 είχαν την ευκαιρία να περιδιαβούν αυτή τη γεμάτη ιστορικές μνήμες και πολιτισμό πόλη.

Διαβάστε περισσότερα: Το 3ο Γυμνάσιο "στ' Ανάπλι" 2017

Εκπαιδευτική εκδρομή στo Πολεμικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη 2016

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο της πόλης όπου οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τον πλούτο και την ποιότητα των εκθεμάτων.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή στo Πολεμικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη 2016

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών στη Θεσσαλονίκη 2016

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές της Β' και Γ' τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών στη Θεσσαλονίκη 2016

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Βουλή των Ελλήνων 2016

Από τη Δευτέρα 7 έως και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια χρονιά η καθιερωμένη εκδρομή των μαθητών της Γ' Γυμνασίου στην Αθήνα. Η τριήμερη αυτή εκδρομή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν την πρωτεύουσα και στιγμές της καθημερινής ζωής σ' αυτή, καθώς και να ξεναγηθούν στη Βουλή των Ελλήνων και σε μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία πολιτισμού της. Δεν λείπουν, βέβαια, και οι ευκαιρίες ψυχαγωγίας που δημιουργούν κλίμα ενότητας και χαράς μεταξύ των μαθητών και των καθηγητών τους.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Βουλή των Ελλήνων 2016

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στη Ξάνθη 2016

Το σχολείο μας πραγματοποίησε την καθιερωμένη ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην πόλη της Ξάνθης την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016.

Διαβάστε περισσότερα: Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στη Ξάνθη 2016

Εκπαιδευτική εκδρομή σχολικών δραστηριοτήτων στην Ήπειρο 2016

Στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων, οι ομάδες του σχολείου πραγματοποιήσαν τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στον νομό Ιωαννίνων. 155 μαθητές και των τριών τάξεων ξεκίνησαν με συνοδούς καθηγητές να δουν, να ακούσουν, να μάθουν, να ευαισθητοποιηθούν και βέβαια να διασκεδάσουν. Πρώτος σταθμός το γραφικό Μέτσοβο. Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο, επίσκεψη στην Πινακοθήκη Αβέρωφ, γεύσεις ηπειρώτικες, φιλόξενη διάθεση από γνήσιους Ηπειρώτες. Τόπος διαμονής τα ονειρεμένα Γιάννενα.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή σχολικών δραστηριοτήτων στην Ήπειρο 2016

Εκπαιδευτική εκδρομή στo Πολεμικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη 2015

Οι μαθητές των τμημάτων Γ2 και Γ3 του σχολείου μας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη  στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 στο Πολεμικό Μουσείο.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή στo Πολεμικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη 2015

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών στη Θεσσαλονίκη 2015

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών των τμημάτων Γ1 και Γ5 του σχολείου μας στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών στη Θεσσαλονίκη 2015

Εκπαιδευτική εκδρομή στoν ιπποτουριστικό όμιλο στο Δάτο

Οι μαθητές των Β1 και Β4 τμημάτων της Β΄ τάξης του σχολείου μας, πραγματοποίησαν  εκπαιδευτική επίσκεψη  στον Ιπποτουριστικό Όμιλο στο Δάτο Ν. Καβάλας την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή στoν ιπποτουριστικό όμιλο στο Δάτο

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Βουλή των Ελλήνων 2015

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν την καθιερωμένη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα από την Τετάρτη 4 έως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Βουλή των Ελλήνων 2015

Εκπαιδευτική εκδρομή σχολικών δραστηριοτήτων στην Κέρκυρα 2015

Οι μαθητές που συμμετείχαν στα προγράμματα ( 171 συνολικά ) μαζί με επτά υπεύθυνους καθηγητές πραγματοποιήσαμε 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή από τις 25 έως τις 28 Απριλίου 2015 στην Κέρκυρα.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή σχολικών δραστηριοτήτων στην Κέρκυρα 2015

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Βουλή των Ελλήνων 2014

Η εκδρομή μας προγραμματισμένη εκ των προτέρων, ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου το πρωί. Μέσω του προγράμματος "Επίσκεψη στη Βουλή", μετά από εβδομάδες προετοιμασίας, με την συνεργασία μαθητών και παιδιών, επισκεφτήκαμε την Αθήνα.

Οι εντυπώσεις μας εκπληκτικές, η διασκέδαση φανταστική και φυσικά οι γνώσεις που αποκομίσαμε από την επίσκεψη μας αυτή πολύ πλούσιες.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Βουλή των Ελλήνων 2014