Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Βουλή των Ελλήνων 2018

Πιστοί στην «παράδοση» και εκμεταλλευόμενοι την εξαιρετική ευκαιρία, οι περισσότεροι από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Καβάλας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα από την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 μέχρι την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018.

Το ταξίδι μέχρι την Αθήνα κύλησε ευχάριστα.

Το πρώτο βράδυ οι μαθητές παρακολούθησαν θεατρική παράσταση.

Η δεύτερη μέρα περιλάμβανε μία σειρά προγραμματισμένων επισκέψεων των μαθητών  στα πιο αντιπροσωπευτικά αξιοθέατα της Αθήνας (Καλλιμάρμαρο Στάδιο, Ακρόπολη και Μουσείο Ακρόπολης) και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Το απόγευμα οι μαθητές και οι μαθήτριες -αφού παρακολούθησαν την αλλαγή της τιμητικής φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη- ξεναγήθηκαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου και στην έκθεση για τον Ρήγα Βελεστινλή και ενημερώθηκαν για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής. Κλείνοντας, επισκέφθηκαν την Αίθουσα όπου συνεδριάζει η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι μαθητές και οι μαθήτριες, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές, δείπνησαν σε ταβέρνα με μουσική, σε παραδοσιακή συνοικία στο κέντρο της Αθήνας.

Την τρίτη ημέρα το πρωί οι μαθητές επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.

Ακολούθησε το ταξίδι της επιστροφής, με γεμάτες τις αποσκευές των εκδρομέων με όμορφες αναμνήσεις.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Δήμος Ράπτης και οι εκπαιδευτικοί Μαρία Γιακουμάκη, Νίκος Καραγιαννακίδης και Λαμπρινή Κολοβού.