Συμμετοχή στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον"

afisa

Για 2η χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - διαγωνισμό "Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον" που συνδιοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ., το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον"

Συμμετοχή στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον"

afisaΤο σχολείο μας συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα - διαγωνισμό "Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον" που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Υπουργείο Εσωτερικών (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης).

Μία ομάδα μαθητών της Β' τάξης -απόγονοι Ποντίων προσφύγων- με την καθοδήγηση των καθηγητριών Νταβέλα Αναστασίας και Τοραμανίδου Μαριάνθης θέλησαν να γνωρίσουν περισσότερα για την καταγωγή των παππούδων τους και γενικότερα για τον Ποντιακό Ελληνισμό, την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στη ανάπτυξη της Ελλάδας.

Αποφάσισαν να ασχοληθεί ο καθένας με ένα θέμα - άρθρο και να δημιουργήσουν μία σχολική εφημερίδα με τίτλο "ΜΝΗΜΕΣ ΠΟΝΤΟΥ" με την οποία και συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Καλή επιτυχία!

8ος Διαγωνισμός Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων

ellinofonoi istotopoi
Ο ιστότοπος του σχολείου μας http://3gym-kaval.kav.sch.gr/ συμμετέχει για πρώτη φορά στον 8ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων που διοργανώνουν η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη» (Σύρος, 28-30 Απριλίου 2017), υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (174921/Δ2/19-10-2016).

Καλή επιτυχία!!!

3ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

festival2016

Το σχολείο μας και φέτος έλαβε μέρος στον διαγωνισμό ραδιοφωνικού ηχητικού μηνύματος και τραγουδιού «Καν' το ν' ακουστεί» με θέμα: «Ανθρώπινα δικαιώματα».

Διαβάστε περισσότερα: 3ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Συμμετοχές του σχολείου σε διαγωνισμούς κατά το σχ. έτος 2015-2016

Οι μαθητές μας κατά το σχολικό έτος 2015-2016 θα συμμετάσχουν στους παρακάτω poiisiδιαγωνισμούς:

  • Πανελλήνιος διαγωνισμός φιλαναγνωσίας eroica από την Ευαγγελική σχολή Σμύρνης
  • 5ος μαραθώνιος ανάγνωσης από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που είναι αφιερωμένος στην Άλκη Ζέη
  • Πανελλήνιος λογοτεχνικός διαγωνισμός διηγήματος από το ίδρυμα Καίτης Λασκαρίδη
  • Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, διεκδικώ δημιουργώ.

Σενάρια Πρωτέα (3)

Τελευταίο σενάριο από το κέντρο ελληνικής γλώσσας ..... Το σενάριο της συναδέλφου Στέλλας Νάκη έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές του Β5 να δημιουργήσουν όμορφα παραμύθια και να τα οπτικοποιήσουν!

 

Πανελλήνιο Μαθητικό Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό

Η συμμετοχή μας στον πανελλήνιο μαθητικό ραδιοφωνικό διαγωνισμό είχε θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Ένα σύντομο ραδιοφωνικό σποτ δημιουργήθηκε με κέφι και  όρεξη από επτά μαθητές του Β5 που μεταφέρουν με τον δικό τους τρόπο  το μήνυμα τους για το φαινόμενο του bullying.

Τις συμμετοχές όλων των σχολείων μπορείτε να ακούσετε εδώ!

Καλή μας επιτυχία!

Διαγωνισμό φιλαγνωσίας

Η ομάδα φιλαναγνωσίας του σχολείου, μας που αποτελείται από μαθητές των τμημάτων Β1, Β4 και Β5, συμμετέχει στο διαγωνισμό φιλαναγνωσίας του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου της Ευαγγελικής σχολής Σμύρνης. Η συμμετοχή των μαθητών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών μας. Μαθητές του Β1,Β4 και Β5 επέλεξαν τα βιβλία που θα διαβάσουν σε συνεργασία με τη φιλόλογος τους και ήδη εργάζονται  με συγκεκριμένες ερωτήσεις αλλά και δραστηριότητες δημιουργικής γραφής και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.Ο διαγωνισμός λήγει στις 1/04/2015 και ελπίζουμε η παρουσία μας να είναι αισθητή!

Υπεύθυνη καθηγήτρια των διαγωνισμών είναι η φιλόλογος του σχολείου μας, Αλεξάνδρα Γερακίνη.

Το σχολείο δημιουργεί

Το σχολείο μας συμμετέχει στους διαγωνισμούς που έχουν  προκηρύξει οι εκδόσεις Μεταίχμιο σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Νέα Παιδεία: Το σχολείο δημιουργεί

Η συμμετοχή του σχολείου μας αφορά στους παρακάτω τομείς:

Α΄ και Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Α. «Ο πλανήτης Γη εκπέμπει SOS»: Διαγωνισμός σκίτσου, γελοιογραφίας, κόμικς με θέμα τις αλλαγές του περιβάλλοντος
Σε συνεργασία με τo WWF Ελλάς και την ομάδα educartoon
Με αφορμή το βιβλίο Το τελευταίο αγρίμι του Πιρς Τόρντεϊ (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Β. «Ο Σέρλοκ εξιχνιάζει»: Διαγωνισμός αστυνομικής ιστορίας με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς
Με αφορμή τη σειρά βιβλίων του Άντριου Λέιν Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

Εφαρμογή σεναρίων Πρωτέα (2)

Τι θα έλεγε η Άννα Φρανκ, αν ζούσε σήμερα και έγραφε στο twitter; Είναι η εργασίες των μαθητών του Β1 στο πλαίσιο εφαρμογής του σεναρίου του Ανδρέα Γαλανού: Το twitter της Άννας Φρανκ. Οι εργασίες των μαθητών του Β1 είναι συγκεντρωμένες στην πλατφόρμα του Edmodo που είναι και ο εικονικός χώρος επικοινωνίας μας.

·Ζω έναν εφιάλτη,ξυπνήστε με!

· Έξω συμβαίνουν φρικτά πράγματα,τους κακόμοιρους τους ανθρώπους τους παίρνουν με τη βία μέρα νύχτα.

·Θα μπορούσα να μιλάω ώρες ολόκληρες για την αθλιότητα που προκαλεί ο πόλεμος

·Δεν αντέχω άλλο την πίεση από τους γονείς μου!

· Ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται σε κίνδυνο και κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει. J

Διαβάστε περισσότερα: Εφαρμογή σεναρίων Πρωτέα (2)

Εφαρμογή σεναρίων Πρωτέα (1)

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει το ταξίδι του το πρόγραμμα του κέντρου ελληνικής γλώσσας που έχει ως αντικείμενο του τη σύνταξη και την εφαρμογή σεναρίων με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Μαζί με το πρόγραμμα ταξιδεύουμε και όλοι εμείς που συμμετέχουμε σ' αυτό. Πολλά από τα σενάρια που έχουν συνταχθεί έχουν ήδη αναρτηθεί στη βάση δεδομένων του Πρωτέα. Οι εργασίες των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Καβάλας που ακολουθούν, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εφαρμογής δύο εξαιρετικών σεναρίων που συντάχθηκαν από τους Γ.Κονδυλόπουλο και Ανδρέα Γαλανό. Για τις ανάγκες της εφαρμογής των δύο σεναρίων, τα οποία δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στον Πρωτέα, αξιοποιήθηκαν στο πρώτο σενάριο ένα wiki που φιλοξένησε τις εργασίες των μαθητών, στο δεύτερο το edmodo καθώς και πολλά σύγχρονα διαδικτυακά εργαλεία. Το θέμα του πρώτου σεναρίου είναι ο  βίαιος ξεριζωμός των ανθρώπων από τις πατρίδες και τα σπίτια τους και  του δεύτερου η Άννα Φρανκ και τα σύγχρονα κοινωνικά δίκτυα. Τα σενάρια του Πρωτέα μπορείτε να τα βρείτε εδώ:  Ένα πολύ μικρό δείγμα από την πολύ καλή δουλειά των μαθητών:

Alexandra Gerakini's Slidely by Slidely Slideshow