Εκδηλώσεις - Ενημερώσεις

Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας στο σχολείο 2018

bia2018 smallH 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά της βίας στα σχολεία. Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός συνοψίζονται με σύγχρονους όρους και μετά από επιστημονικές προσεγγίσεις στη λέξη school-bullying.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στους μαθητές ενδοσχολική ενημέρωση, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας.

Διαβάστε περισσότερα: Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας στο σχολείο 2018

Τσικνοπέμπτη 2018

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας: το έθιμο συνεχίζεται!!!

Τηρήσαμε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, που θέλει τη μέρα αυτή ως μέρα εκτόνωσης πριν τη νηστεία της Σαρακοστής.

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας, πιστοί στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας τηρήσαμε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης και "τσικνίσαμε" παρέα μαθητές και εκπαιδευτικοί. Η όμορφη αυτή πρωτοβουλία έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από όλους.

Διαβάστε περισσότερα: Τσικνοπέμπτη 2018

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018

Το σχολείο μας ως υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, από το 2011, για ακόμη μία χρονιά την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 διοργάνωσε ενημέρωση - δράση για τους μαθητές της Α΄ τάξης.

Το μήνυμα της φετινής ημέρας “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό: Ένα καλύτερο Διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα” ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του Διαδικτύου, να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Διαβάστε περισσότερα: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018

Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ 2017

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, το σχολείο μας και συγκεκριμένα ένα τμήμα της Γ’ τάξης παρευρέθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, όπου οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας διοργάνωσαν δράσεις με στόχο της ενσυναίσθηση των συμμετεχόντων μαθητών σε θέματα που απασχολούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα: Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ 2017

Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ 2017

Η παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία θεσπίστηκε το 1992 να εορτάζεται παγκοσμίως στις 3 Δεκεμβρίου έχοντας ως στόχο όλοι μας να κατανοήσουμε τα άτομα με αναπηρία, να μας κινητοποιήσει υπέρ των δικαιωμάτων τους σε μία αξιοπρεπή ζωή και τελικά να πετύχει την ομαλή ένταξη τους στη κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα: Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ 2017

Σχολική υγιεινή και λοιμώδη νοσήματα "2017-18"

Μετά από έγκριση της Δ.Δ.Ε Ν. Καβάλας για τρίτη χρονιά υλοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα «Σχολική Υγιεινή και λοιμώδη νοσήματα» τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα: Σχολική υγιεινή και λοιμώδη νοσήματα "2017-18"

Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα 2017

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για απότιση τιμής στους αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα, ο καθηγητής του σχολείου μας και ιστορικός Νίκος Καραγιαννακίδης μίλησε - το πρωί της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2017- στους μαθητές μας για το διεθνές, εσωτερικό και τοπικό πλαίσιο της εποχής. Η παρουσίαση συνοδεύτηκε από χάρτες και φωτογραφίες, με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα: Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα 2017

Οι δράσεις του σχολείου κατά την διάρκεια της θεματικής εβδομάδας το σχ. έτος 2016-17

Οι δράσεις του σχολείου μας που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της θεματικής εβδομάδας από Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 έως και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017.

Διαβάστε περισσότερα: Οι δράσεις του σχολείου κατά την διάρκεια της θεματικής εβδομάδας το σχ. έτος 2016-17

"Μαθησιακές Δυσκολίες - Αυτισμός"

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο επιμορφωτική συνάντηση των καθηγητών του σχολείου. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά λειτούργησαν για πρώτη φορά στο σχολείο τμήματα ένταξης.

Διαβάστε περισσότερα: "Μαθησιακές Δυσκολίες - Αυτισμός"

Ημέρα πολιτιστικών εκδηλώσεων 2017

day politistika2017Αισίως φτάσαμε και στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα έληξαν. Η Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 ήταν ημέρα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι μαθητές και των τριων τάξεων παρακολούθησαν προγράμματα που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα: Ημέρα πολιτιστικών εκδηλώσεων 2017

Επίλογος με Μοντέρνα Φυσική

fisiki2017 1Είναι γνωστό ότι στο Γυμνάσιο δεν διδάσκονται θέματα σύγχρονης φυσικής. Έτσι, ο εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει απλά κάποιες αναφορές στους μαθητές του, ανοίγοντας σύντομες παρενθέσεις κατά τη διδασκαλία των αντίστοιχων κλασικών εννοιών που πραγματεύεται το βιβλίο. Ωστόσο, πάντα απομένει λίγος επιπλέον χρόνος και η κατάλληλη ευκαιρία δίνεται στο κλείσιμο της χρονιάς, όπου έχει συσσωρευτεί η κούραση των τελευταίων μηνών και ξεκινάει η προετοιμασία για τι ενδοσχολικές εξετάσεις.

Διαβάστε περισσότερα: Επίλογος με Μοντέρνα Φυσική

Ανοίγουμε την πόρτα και σας υποδεχόμαστε σε ένα φιλόξενο ποντιακό σπίτι

pontiako geuma3 800x600Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 ζήσαμε μία ξεχωριστή εμπειρία. Το τελευταίο διάστημα με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα "Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον" ακούσαμε πολλά, διαβάσαμε πολλά και θελήσαμε να νιώσουμε περισσότερο Πόντιοι. Σε χώρο του σχολείου στήθηκε μία ποντιακή γωνιά, εικόνα τόσο μακρινή σε μας. Δοκιμάσαμε και γεύσεις ποντιακές και σας τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Διαβάστε περισσότερα: Ανοίγουμε την πόρτα και σας υποδεχόμαστε σε ένα φιλόξενο ποντιακό σπίτι

"Αποφασίζω να μήν καπνίζω! Γιατί;;;"

Την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 την 5η και 6η ώρα σε χώρο του σχολείου οι μαθητές της Γ' τάξης παρακολούθησαν πρόγραμμα αντικαπνιστικής αγωγής με τίτλο "Αποφασίζω να μήν καπνίζω! Γιατί;;;" από την κ. Χατζηιωσηφίδου Μαρία MSc, ΠΕΔΥ Καβάλας.

Διαβάστε περισσότερα: "Αποφασίζω να μήν καπνίζω! Γιατί;;;"

Τσικνοπέμπτη 2017

Μένοντας πιστοί στα έθιμα του τόπου μας και κόντρα στην δύνη της οικονομικής κρίσης τηρήσαμε και φέτος το έθιμο της Τσικνοπέμπτης. Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, στην αυλή του σχολείου μας στήθηκε ένα παραδοσιακό γλέντι με φαγοπότι, μουσική, χορό και πολύ κέφι.

Διαβάστε περισσότερα: Τσικνοπέμπτη 2017

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Το τοπίο της ασφάλειας του Διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» Διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο. Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι: «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Διαβάστε περισσότερα: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017

Σχολική υγιεινή και λοιμώδη νοσήματα "2016-17"

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας μετά από σχετική άδεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα με θέμα: "Σχολική υγιεινή και λοιμώδη νοσήματα" παρουσίασε στα παιδιά της Α' τάξης η επισκέπτρια Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κ. Τσίτση Παρασκευή την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα: Σχολική υγιεινή και λοιμώδη νοσήματα "2016-17"

Hμέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος 2017

holocaust 194x150Την Παρασκευή 27-1-2017 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων στα πλαίσια της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Διαβάστε περισσότερα: Hμέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος 2017

Κοπή βασιλόπιτας 2017

Το σχολείο μας τηρώντας και φέτος το καθιερωμένο έθιμο έκοψε τη βασιλόπιτα την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα: Κοπή βασιλόπιτας 2017

Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ 2016

Η Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ καθιερώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου το 1992, επειδή εκείνη τη μέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσεων για τα ΑΜΕΑ. Οι άνθρωποι με αναπηρία, αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινή ζωή τους. Πολλές φορές η κοινωνία δεν κατανοεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, τις δυνατότητες και τις ειδικές τους ανάγκες. Οι ΑΜΕΑ αλληλεπιδρούν δημιουργικά με τους άλλους. Αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις και διατηρούν τα κοινωνικά πρότυπα ευγένειας. Στους ΑΜΕΑ δεν πρέπει να βλέπουμε αδυναμίες, αλλά δυνατότητες.

Διαβάστε περισσότερα: Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ 2016

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων

Με απόφαση του ΟΗΕ έχει οριστεί η τρίτη Κυριακή του Νοέμβρη ως η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. Για τη φετινή χρονιά η ημέρα αυτή ήταν η 20η Νοεμβρίου 2016.

Διαβάστε περισσότερα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων