Εκδηλώσεις - Ενημερώσεις

Προσέχω, μαθαίνω, νοιάζομαι…

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 υλοποιήθηκε με επιτυχία στο σχολείο μας ενημέρωση, με πρωτοβουλία και συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας, από εκπροσώπους του Λιμεναρχείου Καβάλας, με θέμα: "ΠΡΟΣΕΧΩ, ΜΑΘΑΙΝΩ, ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ". Σκοπός της ενημέρωσης ήταν η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα: Προσέχω, μαθαίνω, νοιάζομαι…

Συμμετοχή στην καμπάνια για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων

Η εκπαιδευτική κοινότητα του 3ου Γυμνασίου Καβάλας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκέντρωσε καπάκια από φιάλες νερού και άλλα υγρά και τα παρέδωσε στον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ Ν. Καβάλας την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019.

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή στην καμπάνια για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων

Οι δράσεις του σχολείου κατά την διάρκεια της θεματικής εβδομάδας το σχ. έτος 2018-19

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση της Θεματικής Εβδομάδας που πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 6 Μαΐου έως την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 με τίτλο "Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα" Ο φετινός θεσμός της Θεματικής Εβδομάδας συμπεριέλαβε και πάλι τη θεματική ενότητα "Σώμα και Ταυτότητα" με τις υποενότητες "Διατροφή και υγεία", "Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων", "Έμφυλες ταυτότητες" και "Κυκλοφοριακή Αγωγή – Οδική Ασφάλεια" ως προς τη διαμόρφωση της σχέσης με το σώμα, την αυτοεικόνα και αυτοαντίληψη των νέων και όλα αυτά μπολιάστηκαν με θέματα δημοκρατικής κουλτούρας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα: Οι δράσεις του σχολείου κατά την διάρκεια της θεματικής εβδομάδας το σχ. έτος 2018-19

Ενημέρωση για τα ΕΠΑΛ 2019

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, οι μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το 1ο ΕΠΑΛ, ώστε να ενημερωθούν και να πληροφορηθούν για τις δυνατότητες και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που τους δίνονται φοιτώντας σε αυτό το σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα: Ενημέρωση για τα ΕΠΑΛ 2019

Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας στο σχολείο 2019

bia2019

H 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά της βίας στο σχολείο. Με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους μαθητές όλων των τάξεων από την καθηγήτρια του σχολείου κ. Παγκάλου Θεοδώρα.

Διαβάστε περισσότερα: Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας στο σχολείο 2019

Τσικνοπέμπτη 2019

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019. Για μία ακόμη χρονιά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, η Διεύθυνση του σχολείου και οι μαθητές διοργάνωσαν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Διαβάστε περισσότερα: Τσικνοπέμπτη 2019

Γνωρίζουμε τον αεροπορικό πολιτισμό της Καβάλας

Μετά από σχετική πρόσκληση του 3ου Γυμνασίου Καβάλας και του Συλλόγου Γονέων, το Kavala Airsea show με την βοήθεια και υποστήριξη του RC Kavala Acro Team και του συλλόγου μοντελιστών Καβάλας - modellers club of kavala, υποδέχτηκαν τους μικρούς μαθητές του σχολείου μας στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Διαβάστε περισσότερα: Γνωρίζουμε τον αεροπορικό πολιτισμό της Καβάλας

Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος 2019

Με σεβασμό στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού στα χρόνια από το 1933 μέχρι το 1945 τιμήθηκε κι εφέτος στο σχολείο μας την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 η επέτειος του Ολοκαυτώματος. Εβραίοι, Ρομά, κομμουνιστές, ομοφυλόφιλοι, αιχμάλωτοι πολέμου και άτομα με νοητική υστέρηση, καθώς και Γερμανοί αντιφασίστες εξοντώθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης.

Διαβάστε περισσότερα: Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος 2019

Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ 2018

Η 3η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Διαβάστε περισσότερα: Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ 2018

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού 2018

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο δραστηριότητες, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Δικαιωμάτων του παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού 2018

Σχολική υγιεινή και λοιμώδη νοσήματα "2018-19"

Την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημέρωση στους μαθητές της Α' τάξης στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας: "Γνωρίζω και αντιμετωπίζω τα μικρόβια".

Διαβάστε περισσότερα: Σχολική υγιεινή και λοιμώδη νοσήματα "2018-19"

Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα 2018

Τιμήθηκε και στο σχολείο μας, την πρώτη διδακτική ώρα της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου 2018, η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα. Αναφορά στη δημιουργία του Μακεδονικού Ζητήματος, έκανε ο εκπαιδευτικός του σχολείου Νίκος Καραγιαννακίδης, ιστορικός και φιλόλογος του κλάδου ΠΕ 02. Το Μακεδονικό Ζήτημα αποτελούσε μέρος του Ανατολικού Ζητήματος, δηλαδή του τι θα συνέβαινε στα κατεχόμενα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία εδάφη μετά την κατάρρευσή της. Έλληνες, Βούλγαροι και άλλοι Βαλκάνιοι διεκδικούσαν εδάφη και έλεγχο των πληθυσμών.

Διαβάστε περισσότερα: Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα 2018

Οι δράσεις του σχολείου κατά την διάρκεια της θεματικής εβδομάδας το σχ. έτος 2017-18

Οι δράσεις του σχολείου μας που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της θεματικής εβδομάδας από Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 έως και την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018.

Διαβάστε περισσότερα: Οι δράσεις του σχολείου κατά την διάρκεια της θεματικής εβδομάδας το σχ. έτος 2017-18

Όταν ανθίζουν οι ιδέες...

dedrofyteysi2018«Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις»

Οδυσσέας Ελύτης

Την ανθοφόρα "σκυτάλη" παρέλαβαν και φέτος, από τους μεγαλύτερους συμμαθητές τους, οι μαθητές της Α' τάξης του σχολείου μας φυτεύοντας την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 εποχιακά λουλούδια και όχι μόνο, στα παρτέρια της αυλής του σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα: Όταν ανθίζουν οι ιδέες...

Ενημέρωση για τα ΕΠΑΛ 2018

Στις 26 Απριλίου 2018, ημέρα Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε από την Γ’ τάξη του σχολείου μας η επίσκεψη στο 1ο ΕΠΑΛ, με σκοπό την αποτελεσματική ενημέρωση και πληροφόρηση των παιδιών για τις δυνατότητες και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που τους δίνονται φοιτώντας στο εν λόγω σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα: Ενημέρωση για τα ΕΠΑΛ 2018

Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας στο σχολείο 2018

bia2018 smallH 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά της βίας στα σχολεία. Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός συνοψίζονται με σύγχρονους όρους και μετά από επιστημονικές προσεγγίσεις στη λέξη school-bullying.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στους μαθητές ενδοσχολική ενημέρωση, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας.

Διαβάστε περισσότερα: Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας στο σχολείο 2018

Τσικνοπέμπτη 2018

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας: το έθιμο συνεχίζεται!!!

Τηρήσαμε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, που θέλει τη μέρα αυτή ως μέρα εκτόνωσης πριν τη νηστεία της Σαρακοστής.

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας, πιστοί στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας τηρήσαμε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης και "τσικνίσαμε" παρέα μαθητές και εκπαιδευτικοί. Η όμορφη αυτή πρωτοβουλία έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από όλους.

Διαβάστε περισσότερα: Τσικνοπέμπτη 2018

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018

Το σχολείο μας ως υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, από το 2011, για ακόμη μία χρονιά την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 διοργάνωσε ενημέρωση - δράση για τους μαθητές της Α΄ τάξης.

Το μήνυμα της φετινής ημέρας “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό: Ένα καλύτερο Διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα” ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του Διαδικτύου, να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Διαβάστε περισσότερα: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018

Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ 2017

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, το σχολείο μας και συγκεκριμένα ένα τμήμα της Γ’ τάξης παρευρέθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, όπου οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας διοργάνωσαν δράσεις με στόχο της ενσυναίσθηση των συμμετεχόντων μαθητών σε θέματα που απασχολούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα: Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ 2017

Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ 2017

Η παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία θεσπίστηκε το 1992 να εορτάζεται παγκοσμίως στις 3 Δεκεμβρίου έχοντας ως στόχο όλοι μας να κατανοήσουμε τα άτομα με αναπηρία, να μας κινητοποιήσει υπέρ των δικαιωμάτων τους σε μία αξιοπρεπή ζωή και τελικά να πετύχει την ομαλή ένταξη τους στη κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα: Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ 2017