Εκδηλώσεις - Ενημερώσεις

Τσικνοπέμπτη 2017

Μένοντας πιστοί στα έθιμα του τόπου μας και κόντρα στην δύνη της οικονομικής κρίσης τηρήσαμε και φέτος το έθιμο της Τσικνοπέμπτης. Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, στην αυλή του σχολείου μας στήθηκε ένα παραδοσιακό γλέντι με φαγοπότι, μουσική, χορό και πολύ κέφι.

Διαβάστε περισσότερα: Τσικνοπέμπτη 2017

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Το τοπίο της ασφάλειας του Διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» Διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο. Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι: «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Διαβάστε περισσότερα: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017

Σχολική υγιεινή και λοιμώδη νοσήματα

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας μετά από σχετική άδεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα με θέμα: "Σχολική υγιεινή και λοιμώδη νοσήματα" παρουσίασε στα παιδιά της Α' τάξης η επισκέπτρια Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κ. Τσίτση Παρασκευή την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα: Σχολική υγιεινή και λοιμώδη νοσήματα

Hμέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος 2017

holocaust 194x150Την Παρασκευή 27-1-2017 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων στα πλαίσια της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Διαβάστε περισσότερα: Hμέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος 2017

Κοπή βασιλόπιτας 2017

Το σχολείο μας τηρώντας και φέτος το καθιερωμένο έθιμο έκοψε τη βασιλόπιτα την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα: Κοπή βασιλόπιτας 2017

Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ καθιερώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου το 1992, επειδή εκείνη τη μέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσεων για τα ΑΜΕΑ. Οι άνθρωποι με αναπηρία, αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινή ζωή τους. Πολλές φορές η κοινωνία δεν κατανοεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, τις δυνατότητες και τις ειδικές τους ανάγκες. Οι ΑΜΕΑ αλληλεπιδρούν δημιουργικά με τους άλλους. Αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις και διατηρούν τα κοινωνικά πρότυπα ευγένειας. Στους ΑΜΕΑ δεν πρέπει να βλέπουμε αδυναμίες, αλλά δυνατότητες.

Διαβάστε περισσότερα: Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων

Με απόφαση του ΟΗΕ έχει οριστεί η τρίτη Κυριακή του Νοέμβρη ως η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. Για τη φετινή χρονιά η ημέρα αυτή ήταν η 20η Νοεμβρίου 2016.

Διαβάστε περισσότερα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων

Επίσκεψη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 επισκέφθηκε το σχολείο μας η ΣΤ2 τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας. Τα παιδιά συνοδευόμενα από το δάσκαλό τους κ. Στέλιο Κατσούλη επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, όπου τους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Παναγιώτης Κιλικιάν. Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και επί δύο περίπου ώρες πειραματίστηκαν πάνω στη θερμότητα υπό την καθοδήγηση του Φυσικού μας κ. Μανόλη Κουσλόγλου. Τα πειράματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα και οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλη διάθεση!

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Εκδήλωση του 3ου Γυμνασίου Καβάλας παρουσία των Μίμη Παπαϊωάννου, Ελευθερίας και Νίκου Πανταζή

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 το 3ο Γυμνάσιο Καβάλας υποδέχτηκε τρεις εκλεκτούς προσκεκλημένους: τον σημαντικότερο, σύμφωνα με τη FIFA, Έλληνα ποδοσφαιριστή, Μίμη Παπαϊωάννου, τον επί 45 έτη φυσικοθεραπευτή της ΑΕΚ Νίκο Πανταζή και την Καβαλιώτισσα συγγραφέα του βιβλίου «Τάκης Χατζηγρηγορίου: ΜΕΤ’ΕΜΠΟΔΙΩΝ», Ελευθερία Πανταζή. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Απόστολος. Βαγενάς, Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας.

Διαβάστε περισσότερα: Εκδήλωση του 3ου Γυμνασίου Καβάλας παρουσία των Μίμη Παπαϊωάννου, Ελευθερίας και Νίκου Πανταζή

Μουσική παράσταση "Δρόμοι Βυζαντινοί"

dromoi vizantinoiΤο βράδυ της Δευτέρας 9 Μαΐου 2016 η χορωδία του σχολείου μας μαζί με άλλα σχολεία της πόλης συμμετείχε στη μουσική παράσταση «Δρόμοι Βυζαντινοί». Την προετοιμασία της πολυπληθούς χορωδίας μας (44 παιδιά) επιμελήθηκε ο μουσικός του σχολείου κ. Ασλανίδης Αναστάσιος.

Διαβάστε περισσότερα: Μουσική παράσταση "Δρόμοι Βυζαντινοί"

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την εκπαίδευση

actionaid 800x250

Το 3ο Γυμνάσιο συμμετείχε σ’ αυτήν την Παγκόσμια εκστρατεία με διάφορες δράσεις που ανέλαβαν τα πέντε τμήματα της Α’ τάξης από τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 έως και την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016.

Διαβάστε περισσότερα: Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την εκπαίδευση

Βοήθεια στους πρόσφυγες και πάλι...

Όλη τη χρονιά οι μαθητές συνέχισαν να συγκεντρώνουν πράγματα για τους πρόσφυγες συνεχίζοντας την πρωτοβουλία που είχαν αναλάβει στην αρχή της χρονιάς. Στις 20 Απριλίου 2016, ημέρα Πέμπτη, ομάδα μαθητών ανέλαβαν να μεταφέρουν τα πράγματα στο χώρο συγκέντρωσης στο λιμάνι της Καβάλας.

Διαβάστε περισσότερα: Βοήθεια στους πρόσφυγες και πάλι...

Παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος "Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο της περιοχής μας"

Στις 17 Απριλίου, ημέρα Κυριακή, στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, έγινε η παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος "Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο της περιοχής μας" με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου.

Διαβάστε περισσότερα: Παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος "Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο της περιοχής μας"

Βιωματικές δράσεις από το Γαλλικό Ινστιτούτο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι βιωματικές δράσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στο σχολείο μας με τους μαθητές και μαθήτριες των γαλλόφωνων τμημάτων.

Διαβάστε περισσότερα: Βιωματικές δράσεις από το Γαλλικό Ινστιτούτο

Συμμετοχή στην 3η Μαθητική Ημερίδα Πληροφορικής

Την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας πραγματοποιήθηκε η 3η Μαθητική Ημερίδα Πληροφορικής την ευθύνη της οποίας είχε η Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Μπαμπαλώνα Ελένη.

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή στην 3η Μαθητική Ημερίδα Πληροφορικής

Ενημέρωση για τα ΕΠΑΛ και ΓΕΛ

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου την Τρίτη 22 Μαρτίου2016 και την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 ενημερώθηκαν από αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ, κ.κ Αργυρίου Θωμά, Ναλμπάντη Στέφανο, Παπά Σοφία, και από την υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού κ. Φλούδα Ελένη για τις προοπτικές που ανοίγονται μετά την αποφοίτησή τους από την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα: Ενημέρωση για τα ΕΠΑΛ και ΓΕΛ

Πρώτες Βοήθειες

Από το Γραφείο Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Καβάλας υλοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές της Β΄ τάξης.

Η ενημέρωση – εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τον υπεύθυνο του γραφείου κ. Τάσο Κοσατζή ο οποίος είναι εκπαιδευτής και  διασώστης του Ε.Κ.Α.Β.

Διαβάστε περισσότερα: Πρώτες Βοήθειες

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2016

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Για το 2016, το υλικό του εορτασμού το έχει αναλάβει η Ibby της Βραζιλίας.

Διαβάστε περισσότερα: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2016

Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό

xeriaΗ 21η Μαρτίου έχει ορισθεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού. Ταυτόχρονα έχει ορισθεί και ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Η ποίηση μπορεί να συμπυκνώσει με τρόπο μοναδικό αξίες όπως η ισότητα, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα: Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό

Συμμετοχή στο διεθνές πρόγραμμα “Eratosthenes Experiment 2016”

Η Κυριακή 20 Μαρτίου αποτελεί την εαρινή ισημερία, δηλαδή την αρχή της άνοιξης. Την ημερομηνία αυτή ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον ισημερινό της Γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η μέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας. Η μέρα αυτή αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να επαναληφθεί το πείραμα του Ερατοσθένη επειδή είναι γνωστός ο τόπος που ο Ήλιος ρίχνει τις ακτίνες του κατακόρυφα.

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή στο διεθνές πρόγραμμα “Eratosthenes Experiment 2016”