Εκδηλώσεις - Ενημερώσεις

Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ 2018

Η 3η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Διαβάστε περισσότερα: Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ 2018

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού 2018

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο δραστηριότητες, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Δικαιωμάτων του παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού 2018

Σχολική υγιεινή και λοιμώδη νοσήματα "2018-19"

Την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημέρωση στους μαθητές της Α' τάξης στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας: "Γνωρίζω και αντιμετωπίζω τα μικρόβια".

Διαβάστε περισσότερα: Σχολική υγιεινή και λοιμώδη νοσήματα "2018-19"

Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα 2018

Τιμήθηκε και στο σχολείο μας, την πρώτη διδακτική ώρα της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου 2018, η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα. Αναφορά στη δημιουργία του Μακεδονικού Ζητήματος, έκανε ο εκπαιδευτικός του σχολείου Νίκος Καραγιαννακίδης, ιστορικός και φιλόλογος του κλάδου ΠΕ 02. Το Μακεδονικό Ζήτημα αποτελούσε μέρος του Ανατολικού Ζητήματος, δηλαδή του τι θα συνέβαινε στα κατεχόμενα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία εδάφη μετά την κατάρρευσή της. Έλληνες, Βούλγαροι και άλλοι Βαλκάνιοι διεκδικούσαν εδάφη και έλεγχο των πληθυσμών.

Διαβάστε περισσότερα: Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα 2018

Οι δράσεις του σχολείου κατά την διάρκεια της θεματικής εβδομάδας το σχ. έτος 2017-18

Οι δράσεις του σχολείου μας που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της θεματικής εβδομάδας από Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 έως και την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018.

Διαβάστε περισσότερα: Οι δράσεις του σχολείου κατά την διάρκεια της θεματικής εβδομάδας το σχ. έτος 2017-18

Όταν ανθίζουν οι ιδέες...

dedrofyteysi2018«Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις»

Οδυσσέας Ελύτης

Την ανθοφόρα "σκυτάλη" παρέλαβαν και φέτος, από τους μεγαλύτερους συμμαθητές τους, οι μαθητές της Α' τάξης του σχολείου μας φυτεύοντας την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 εποχιακά λουλούδια και όχι μόνο, στα παρτέρια της αυλής του σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα: Όταν ανθίζουν οι ιδέες...

Ενημέρωση για τα ΕΠΑΛ 2018

Στις 26 Απριλίου 2018, ημέρα Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε από την Γ’ τάξη του σχολείου μας η επίσκεψη στο 1ο ΕΠΑΛ, με σκοπό την αποτελεσματική ενημέρωση και πληροφόρηση των παιδιών για τις δυνατότητες και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που τους δίνονται φοιτώντας στο εν λόγω σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα: Ενημέρωση για τα ΕΠΑΛ 2018

Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας στο σχολείο 2018

bia2018 smallH 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά της βίας στα σχολεία. Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός συνοψίζονται με σύγχρονους όρους και μετά από επιστημονικές προσεγγίσεις στη λέξη school-bullying.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στους μαθητές ενδοσχολική ενημέρωση, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας.

Διαβάστε περισσότερα: Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας στο σχολείο 2018

Τσικνοπέμπτη 2018

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας: το έθιμο συνεχίζεται!!!

Τηρήσαμε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, που θέλει τη μέρα αυτή ως μέρα εκτόνωσης πριν τη νηστεία της Σαρακοστής.

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας, πιστοί στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας τηρήσαμε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης και "τσικνίσαμε" παρέα μαθητές και εκπαιδευτικοί. Η όμορφη αυτή πρωτοβουλία έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από όλους.

Διαβάστε περισσότερα: Τσικνοπέμπτη 2018

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018

Το σχολείο μας ως υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, από το 2011, για ακόμη μία χρονιά την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 διοργάνωσε ενημέρωση - δράση για τους μαθητές της Α΄ τάξης.

Το μήνυμα της φετινής ημέρας “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό: Ένα καλύτερο Διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα” ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του Διαδικτύου, να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Διαβάστε περισσότερα: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018

Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ 2017

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, το σχολείο μας και συγκεκριμένα ένα τμήμα της Γ’ τάξης παρευρέθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, όπου οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας διοργάνωσαν δράσεις με στόχο της ενσυναίσθηση των συμμετεχόντων μαθητών σε θέματα που απασχολούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα: Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ 2017

Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ 2017

Η παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία θεσπίστηκε το 1992 να εορτάζεται παγκοσμίως στις 3 Δεκεμβρίου έχοντας ως στόχο όλοι μας να κατανοήσουμε τα άτομα με αναπηρία, να μας κινητοποιήσει υπέρ των δικαιωμάτων τους σε μία αξιοπρεπή ζωή και τελικά να πετύχει την ομαλή ένταξη τους στη κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα: Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ 2017

Σχολική υγιεινή και λοιμώδη νοσήματα "2017-18"

Μετά από έγκριση της Δ.Δ.Ε Ν. Καβάλας για τρίτη χρονιά υλοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα «Σχολική Υγιεινή και λοιμώδη νοσήματα» τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα: Σχολική υγιεινή και λοιμώδη νοσήματα "2017-18"

Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα 2017

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για απότιση τιμής στους αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα, ο καθηγητής του σχολείου μας και ιστορικός Νίκος Καραγιαννακίδης μίλησε - το πρωί της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2017- στους μαθητές μας για το διεθνές, εσωτερικό και τοπικό πλαίσιο της εποχής. Η παρουσίαση συνοδεύτηκε από χάρτες και φωτογραφίες, με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα: Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα 2017

Οι δράσεις του σχολείου κατά την διάρκεια της θεματικής εβδομάδας το σχ. έτος 2016-17

Οι δράσεις του σχολείου μας που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της θεματικής εβδομάδας από Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 έως και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017.

Διαβάστε περισσότερα: Οι δράσεις του σχολείου κατά την διάρκεια της θεματικής εβδομάδας το σχ. έτος 2016-17

"Μαθησιακές Δυσκολίες - Αυτισμός"

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο επιμορφωτική συνάντηση των καθηγητών του σχολείου. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά λειτούργησαν για πρώτη φορά στο σχολείο τμήματα ένταξης.

Διαβάστε περισσότερα: "Μαθησιακές Δυσκολίες - Αυτισμός"

Ημέρα πολιτιστικών εκδηλώσεων 2017

day politistika2017Αισίως φτάσαμε και στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα έληξαν. Η Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 ήταν ημέρα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι μαθητές και των τριων τάξεων παρακολούθησαν προγράμματα που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα: Ημέρα πολιτιστικών εκδηλώσεων 2017

Επίλογος με Μοντέρνα Φυσική

fisiki2017 1Είναι γνωστό ότι στο Γυμνάσιο δεν διδάσκονται θέματα σύγχρονης φυσικής. Έτσι, ο εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει απλά κάποιες αναφορές στους μαθητές του, ανοίγοντας σύντομες παρενθέσεις κατά τη διδασκαλία των αντίστοιχων κλασικών εννοιών που πραγματεύεται το βιβλίο. Ωστόσο, πάντα απομένει λίγος επιπλέον χρόνος και η κατάλληλη ευκαιρία δίνεται στο κλείσιμο της χρονιάς, όπου έχει συσσωρευτεί η κούραση των τελευταίων μηνών και ξεκινάει η προετοιμασία για τι ενδοσχολικές εξετάσεις.

Διαβάστε περισσότερα: Επίλογος με Μοντέρνα Φυσική

Ανοίγουμε την πόρτα και σας υποδεχόμαστε σε ένα φιλόξενο ποντιακό σπίτι

pontiako geuma3 800x600Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 ζήσαμε μία ξεχωριστή εμπειρία. Το τελευταίο διάστημα με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα "Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον" ακούσαμε πολλά, διαβάσαμε πολλά και θελήσαμε να νιώσουμε περισσότερο Πόντιοι. Σε χώρο του σχολείου στήθηκε μία ποντιακή γωνιά, εικόνα τόσο μακρινή σε μας. Δοκιμάσαμε και γεύσεις ποντιακές και σας τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Διαβάστε περισσότερα: Ανοίγουμε την πόρτα και σας υποδεχόμαστε σε ένα φιλόξενο ποντιακό σπίτι

Ένα μάθημα αλλιώτικο απ' τα άλλα

dedrofyteysi2017Η άνοιξη έφτασε και όλοι οι μαθητές της Α' τάξης του σχολείου την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 συνεχίζοντας την παράδοση προηγούμενης χρονιάς ασχολήθηκε με τη δράση: "Ομορφαίνω το σχολείο μου". Έφεραν τα τσαπάκια τους τα σκαλιστήρια τους, σήκωσαν τα μανίκια τους και φύτεψαν τα δικά τους φυτά, τα δικά τους λουλούδια. Με την καθοδήγηση των καθηγητών τους και κάτω από την επίβλεψη τους δούλεψαν, κάποιοι νωχελικά μα οι περισσότεροι με μεράκι και γέμισαν τα παρτέρια που ο παγερός χειμώνας είχε αδειάσει. Το σχολείο γέμισε χρώματα, χρώματα και αρώματα.

Διαβάστε περισσότερα: Ένα μάθημα αλλιώτικο απ' τα άλλα