Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Διδακτική επίσκεψη στη Δράμα 2019

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου, πραγματοποίησαν ημερήσια διδακτική επίσκεψη με τη συνοδεία καθηγητών τους. Η επίσκεψη αυτή διοργανώθηκε στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής και ήταν μια πρώτη επιβράβευση προς τους μαθητές για την επιμέλεια και το ενδιαφέρον τους για το μάθημα. Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο Φυσικός Μανόλης Κουσλόγλου και συνοδοί καθηγητές η Κατερίνα Γλαβίνα, Φιλόλογος, η Ευλαμπία Μιχαηλίδου, Θεολόγος, η Ξανθίππη Κατσούπη, Φιλόλογος ειδικής αγωγής και ο Απόστολος Νικούδης, Μαθηματικός.

Διαβάστε περισσότερα: Διδακτική επίσκεψη στη Δράμα 2019

10ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής 2019

Το 10ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 οι μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου μας.

Διαβάστε περισσότερα: 10ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής 2019

Ραδιοφωνική εκπομπή για την παγκόσμια ημέρα ποίησης 2019

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και στα πλαίσια της διαθεματικότητας οι μαθητές του τμήματος Γ2 του 3ου Γυμνασίου Καβάλας ανέλαβαν να παρουσιάσουν μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών μέσα από τη συχνότητα του ΑΛΦΑ ΡΑΔΙΟ και με την βοήθεια του δημοσιογράφου κ. Νίκου Χαζαρίδη. Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν τους θησαυρούς της ποίησης και της μουσικής.

Διαβάστε περισσότερα: Ραδιοφωνική εκπομπή για την παγκόσμια ημέρα ποίησης 2019

«Η Βιογραφία του Πατρογονικού»

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018. Ώρα 12.00 μεσημέρι.

Μαθητές και μαθήτριες του Γ2 του σχολείου μας απόλαυσαν στο «Αντιγόνη Βαλάκου» την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ της πόλης μας «Η Βιογραφία του Πατρογονικού» βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της κ. Μάγκυς Κριθαρέλλη.

Διαβάστε περισσότερα: «Η Βιογραφία του Πατρογονικού»

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην εφημερίδα "Νέα Εγνατία" και στο ράδιο "Αλφα"

Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 το τμήμα Γ1 επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας "Νέα Εγνατία" και του ράδιο "Άλφα" στην Καβάλα.

Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης, να πληροφορηθούν οι μαθητές σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης μιας εφημερίδας και να αποκτήσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική επίσκεψη στην εφημερίδα "Νέα Εγνατία" και στο ράδιο "Αλφα"

Επίσκεψη στον Δήμο Καβάλας

dimarxio 400x266Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική διδακτική επίσκεψη τμήματος της Γ’ τάξης στο Δήμο Καβάλας με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη στον Δήμο Καβάλας

Έκθεση Φωτογραφίας «Δρόμοι Επιβίωσης»

Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική διδακτική επίσκεψη τμήματος της Γ’ τάξης στην έκθεση φωτογραφίας «Δρόμοι Επιβίωσης» του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, που φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.

Διαβάστε περισσότερα: Έκθεση Φωτογραφίας «Δρόμοι Επιβίωσης»

"Παραμύθι χωρίς όνομα"

p deltaΟι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση "Παραμύθι χωρίς όνομα" της Πηνελόπης Δέλτα, από την Παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου.

Διαβάστε περισσότερα: "Παραμύθι χωρίς όνομα"

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο "2017-18"

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας οργάνωσε και φέτος εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέματα ευρήματα του μουσείου και την ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της. Οι μαθητές και των τεσσάρων τμημάτων της Α’ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο "2017-18"

8ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής 2017

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το 8ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Ν.Καρβάλη.

Διαβάστε περισσότερα: 8ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής 2017

Επίσκεψη στον Όμιλο Ποντίων Χορευτών Καβάλας

omiilos pontion1 800x600Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 βρεθήκαμε στον χώρο που στεγάζεται ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας για να γνωρίσουμε τα μέλη του, τις δραστηριότητές του και να παρακολουθήσουμε  προγραμματισμένη βιβλιοπαρουσίαση.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη στον Όμιλο Ποντίων Χορευτών Καβάλας

Επίσκεψη στη Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας

lesxi pontion1 450x600Με τη γνωστή φιλόξενη διάθεση των Ποντίων μας υποδέχτηκαν στον χώρο τους το Δ.Σ και μέλη της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας. Σε έναν ιδιόκτητο χώρο δραστηριοποιούνται Πόντιοι δεύτερης και τρίτης και τέταρτης γενιάς αλλά και φιλοπόντιοι από το 1991.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη στη Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας

Διδακτική επίσκεψη στον Νικηφόρο Δράμας

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 οι μαθητές της Β' Γυμνασίου πραγματοποίησαν ημερήσια διδακτική επίσκεψη με τη συνοδεία καθηγητών τους. Η ημέρα ξεκίνησε με επίσκεψη στο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, στην Αδριανή Δράμας. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν για μία περίπου ώρα από τους υπευθύνους της εταιρίας, τόσο στους εντυπωσιακούς χώρους του Οινοποιείου, όσο και στα αμπέλια που περιτριγυρίζουν τον Κτήμα. Οι γνώσεις και τα μυστικά που αποκόμισαν σχετικά με την αμπελουργία και την οινοποιεία ήταν πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέροντες.

Διαβάστε περισσότερα: Διδακτική επίσκεψη στον Νικηφόρο Δράμας

Επίσκεψη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

mousio prosfigiko20171 800x600Με αφορμή την ενασχόλησή μας με την ιστορία του Πόντου την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 επισκεφτήκαμε το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στην πόλη μας. Εκεί η έφορος του Μουσείου, κ. Ζαχαροπούλου Ελένη και ο σύζυγος της Μανώλης μας διηγήθηκαν διάφορες ιστορίες, είτε από μαρτυρίες ανθρώπων, είτε από προσωπική τους εμπειρία. Όλα όσα ακούσαμε και είδαμε δεν πρόκειται να τα ξεχάσουμε.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο "2016-17"

Στις 22 και 29 Μαρτίου 2017, ημέρα Τετάρτη τα τμήματα Α1 και Α2 του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας. Εκεί οι μαθητές μας περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, όπου εκτίθενται τα προϊστορικά ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών από όλο το Νομό Καβάλας, ευρήματα από τις ανασκαφές της Νεάπολης (παλιάς Καβάλας), της Αμφίπολης καθώς και από άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο "2016-17"

Επίσκεψη σε έκθεση στη Δημοτική Καπναποθήκη

Την Τετάρτη 9, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 οι τρεις τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν την έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων» που λειτουργεί στη Δημοτική Καπναποθήκη στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη σε έκθεση στη Δημοτική Καπναποθήκη

7ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής 2016

Οι μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου μας την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 επισκέφτηκαν το 7ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης» στην Ν.Καρβάλη.

Διαβάστε περισσότερα: 7ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο "2015-16"

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 και την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 οι μαθητές του Α1 και οι μαθητές του Α5 παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο "2015-16"

Επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο της περιοχής μας", πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μαθητών της Γ? Γυμνασίου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων

Επίσκεψη στη Δημοτική βιβλιοθήκη

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και της Φιλαναγνωσίας, με το Α3 του σχολείου μας επισκεφτήκαμε τη Δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας τη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 στην οποία οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους. Οι μαθητές του Α3 περιηγήθηκαν στους χώρους της φιλόξενης βιβλιοθήκης, έθεσαν τα ερωτήματα τους και αναζήτησαν στα ράφια τα βιβλία που τους ενδιέφεραν.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη στη Δημοτική βιβλιοθήκη