8ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής 2017

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το 8ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Ν.Καρβάλη.

Οι μαθητές αφού χωρίστηκαν σε ολιγάριθμες ομάδες ξεναγήθηκαν από τους εθελοντές φοιτητές του ΤΕΙ Καβάλας, στο χώρο της έκθεσης και ενημερώθηκαν σχετικά με τις καινοτόμες τεχνολογικές δημιουργίες φοιτητών από πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολεία της Καβάλας αλλά και άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας. Τους δόθηκε έτσι η δυνατότητα να γνωρίσουν μια σειρά από ρομποτικές κατασκευές, νέες πρακτικές και λειτουργικές εφαρμογές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Ακολούθησε ενημέρωση στην αίθουσα του αμφιθεάτρου από τον κ. Πογαρίδη Δημήτριο για το πώς η θεωρία της πληροφορικής μετατρέπεται σε πράξη στην καθημερινότητα, με απλό και κατανοητό τρόπο. Ο κ. Παπάζογλου Παναγιώτης ενημέρωσε τους μαθητές για τις νέες τεχνολογίες και την Εκπαιδευτική Ρομποτική, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σπουδαιότητά τους ως σημαντικό εργαλείο μάθησης.

Η επίσκεψη αποτέλεσε μία θετική εμπειρία για τους μαθητές αλλά και για τους συνοδούς καθηγητές του σχολείου μας οι οποίοι αφενός εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα αφετέρου δέχτηκαν ποικίλα ερεθίσματα. Ακόμη τους δόθηκε η ευκαιρία να διευρύνουν την σκέψη τους όσο αφορά τις καινοτόμες πρακτικές στην τεχνολογία.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην τόσο επιτυχή διοργάνωση και του φετινού φεστιβάλ.