Διακρίσεις

Βράβευση στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 παραβρεθήκαμε στην τελετή βράβευσης μαθητών που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Ποντιακός Ελληνισμός: «Μνήμες και όνειρα» που διοργανώθηκε κατά το σχολικό έτος 2016-17 από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης). Το σχολείο μας κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Εφημερίδα», με την δημιουργία της εφημερίδας «Μνήμες Πόντου». Συνοδοί καθηγητές ήταν οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα: Βράβευση στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό

1ο Βραβείο στο 1ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα για τον Ποντιακό Ελληνισμό

afisaΗ τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς μας επιφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη. Ανακοινώθηκε ότι η ομάδα μαθητών του σχολείου μας που δούλεψε το πρόγραμμα Ποντιακός Ελληνισμός: «Μνήμες και όνειρα» απέσπασε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία «Εφημερίδα».

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας!!!

Εδώ μπορείτε να ξεφυλλίσετε την εφημερίδα.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης» 2017

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης»: Το 3ο Γυμνάσιο Καβάλας 2ο στην Ελλάδα σε Πρώτα Βραβεία Αριστείας.

 

Διαβάστε περισσότερα: Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης» 2017

Βράβευση μαθητών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

thalis 200x130Οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας Ασβεστόπουλος Αλέξανδρος, Βραζάλης Κωνσταντίνος, Καρακουλίδης Ιωάννης ήταν μεταξύ των βραβευθέντων σε εκδήλωση της Μαθηματικής Εταιρείας του παραρτήματος Καβάλας.

Διαβάστε περισσότερα: Βράβευση μαθητών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Ειδικός έπαινος στον ιστότοπό μας

epainos website small

Αποτελέσματα 8ου Διαγωνισμού Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων

ellinofonoi istotopoiΤην Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 ανακοινώθηκαν στον ιστότοπο http://2017.eduwebawards.gr/#section-02 τα αποτελέσματα της Α' φάσης του 8ου Διαγωνισμού Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων 2017. Ο ιστότοπος του σχολείου μας http://3gym-kaval.kav.sch.gr/ πέρασε στη Β' Φάση του Διαγωνισμού. Το γεγονός αυτό μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το δύσκολο αλλά υπέροχο έργο μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη τη σχολική κοινότητα. Καλή επιτυχία στη Β' φάση του διαγωνισμού.

Διαβάστε περισσότερα: Αποτελέσματα 8ου Διαγωνισμού Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων

Περιφερειακοί Αγώνες Σκάκι 2017

skaki periferiakoi2017Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 έγιναν οι Περιφερειακοί Αγώνες Σκάκι στις Σέρρες. Τα έξι καλύτερα Γυμνάσια αγωνίστηκαν μεταξύ τους και το σχολείο μας κατέλαβε την 3η θέση. Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης Κοτζάβουγικ Ελένη, Κουτσίδης Κωνσταντίνος, Κυριακίδης Σωκράτης και ο μαθητής της Α΄ τάξης Κυριακίδης Αναστάσιος.

Διαβάστε περισσότερα: Περιφερειακοί Αγώνες Σκάκι 2017

Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα 2017

Στα πλαίσια του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι, διεξήχθησαν οι αγώνες στις 4 και 5 Μαρτίου 2017.

Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 έγιναν οι ομαδικοί αγώνες Σκάκι του Νομού και ανάμεσα σε οκτώ Γυμνάσια το σχολείο μας κατέλαβε τη 2η θέση συνεχίζοντας την μεγάλη παράδοση που έχει το γυμνάσιο μας σε αυτό το πνευματικό άθλημα.

Διαβάστε περισσότερα: Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα 2017

1ος Διαγωνισμός ορθογραφίας στην Αγγλική γλώσσα (Spelling Bee)

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας Ασβεστόπουλο Αλέξανδρο, της Β' τάξης για την 1η θέση στον 1ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας στην Αγγλική Γλώσσα (Spelling Bee) και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν.

Διαβάστε περισσότερα: 1ος Διαγωνισμός ορθογραφίας στην Αγγλική γλώσσα (Spelling Bee)

Ετικέτα ποιότητας για το έργο e-twinning "Δημιουργική γραφή, Η δύναμη του Άλλου"

Για άλλη μία φορά βραβεύτηκε το σχολείο μας με ετικέτα ποιότητας για το έργο e-twinning "Δημιουργική γραφή, Η δύναμη του Άλλου". Το έργο εκπονήθηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά από τους μαθητές του περυσινού Α3 του σχολείου μας με την πολύτιμη βοήθεια της φιλολόγου τους Γερακίνη Αλεξάνδρας σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Κορησού Καστοριάς.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στην καθηγήτριά τους!!!

35ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων (EaS)

Κατά το σχ. έτος 2015-16 η μαθήτρια της Γ΄ τάξης Ανδρέογλου Σοφία με την προτροπή της φιλολόγου Γερακίνη Αλεξάνδρας, συμμετείχε στον 35ο Πανελλήνιο (63ο Πανευρωπαϊκό) Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων (EaS) που προκηρύχτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών με θέμα: «Ζούμε μαζί ειρηνικά».

Διαβάστε περισσότερα: 35ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων (EaS)

Διάκριση στον πανελλήνιο διαγωνισμό φιλαναγνωσίας 2016

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το 3ο Γυμνάσιο Καβάλας συμμετείχε στον διαγωνισμό φιλαναγνωσίας που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια η Ευαγγελική σχολή Σμύρνης. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος οι μαθητές μας διακρίθηκαν και αποσπάσαμε τον έπαινο στην κατηγορία των Γυμνασίων. Συγχαρητήρια στους μαθητές της Α' και Γ' Γυμνασίου για την προσπάθεια τους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ευαγγελική σχολή Σμύρνης για την ευκαιρία που μας έδωσε!

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ.

Βράβευση στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Κύπρο

Πάνω από 800 παιδιά από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στην Κεντρική Αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κύπρος 1974 - 2015, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ?».

Διαβάστε περισσότερα: Βράβευση στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Κύπρο

Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα 2016

Η σκακιστική ομάδα του σχολείου στις 19 Μαρτίου 2016, ημέρα Σάββατο, πήρε μέρος στους αγώνες γυμνασίου που διεξήχθησαν στην Καβάλα.

Διαβάστε περισσότερα: Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα 2016

1ο Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Κύπρο

Το σχολείο μας απέσπασε το 1ο βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό, «Κύπρος: 1974-2015 Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ» στην κατηγορία «ταινία μυθοπλασίας».

Διαβάστε περισσότερα: 1ο Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Κύπρο

Ετικέτα ποιότητας για το έργο e-twinning Teenagers without borders

Άλλο ένα ευχάριστο νέο για το σχολείο μας. Βραβεύτηκε με την ετικέτα ποιότητας για το έργο e-twinning Teenagers without borders που εκπονήσανε πέρυσι οι μαθητές του Β1 με την φιλόλογό τους Γερακίνη Αλεξάνδρα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν!

Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση eSafety για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Από τις 27 Ιανουαρίου 2016 το σχολείο μας είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (European Schoolnet) και συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eSafety Label, μέσω του οποίου μετά από αξιολόγηση απέκτησε τη Χάλκινη Ετικέτα Πιστοποίησης eSafety.

Διαβάστε περισσότερα: Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση eSafety για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής 2015

vravio karakoulidiΟ Καρακουλίδης Γεώργιος μαθητής της Γ? τάξης έλαβε μέρος και πρώτευσε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2015 και τιμήθηκε με Βραβείο Αριστείας για τη διάκρισή του από το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο είχε την Επιστημονική και Εκπαιδευτική Ευθύνη και Επιμέλεια του Διαγωνισμού.

Οι συμμαθητές του και οι καθηγητές τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε και άλλες επιτυχίες.

Βράβευση στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό

Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η τελετή απονομής των βραβείων του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα ?Η ιστορία του σχολείου μου?.

Διαβάστε περισσότερα: Βράβευση στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό

Διάκριση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλαναγνωσίας

Η ομάδα φιλαναγνωσίας της Β' τάξης του 3ου Γυμνασίου Καβάλας που συμμετείχε στο Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλαναγνωσίας 2014-2015 «Το φωτόδεντρο και η 14η ομορφιά» κέρδισε το Βραβείο της Β' τάξης! Η απονομή των βραβείων έγινε στις 16 Μαΐου 2015 στην Ευαγγελική σχολή.

Διαβάστε περισσότερα: Διάκριση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλαναγνωσίας