Διακρίσεις

Βράβευση από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία 2018

emeΤην Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στη αίθουσα "Βασίλης Βασιλικός" της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ),παράρτημα Καβάλας, βραβεύτηκαν οι μαθητές που πέτυχαν στους πανελλήνιους διαγωνισμούς που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα: Βράβευση από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία 2018

2ος Διαγωνισμός ορθογραφίας στην Αγγλική γλώσσα (Spelling Bee)

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή της Γ' τάξης του σχολείου μας Ασβεστόπουλο Αλέξανδρο, ο οποίος έλαβε μέρος στον 2ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας στην Αγγλική Γλώσσα (Spelling Bee)και κατέλαβε την 1η θέση ανάμεσα σε 35 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων του νομού μας.

Διαβάστε περισσότερα: 2ος Διαγωνισμός ορθογραφίας στην Αγγλική γλώσσα (Spelling Bee)

Περιφερειακοί Αγώνες Σκάκι 2018

Στις 3 και 4 Μαρτίου 2018 στην Αλεξανδρούπολη διεξήχθησαν οι περιφερειακοί αγώνες Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του 16ου Πανελλήνιου Σχολικού Ομαδικού Πρωταθλήματος και του 30ου Πανελλήνιου Σχολικού Ατομικού Πρωταθλήματος.

Διαβάστε περισσότερα: Περιφερειακοί Αγώνες Σκάκι 2018

Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα 2018

Στις 23, 24, 25 Φεβρουαρίου 2018 στο Αμφιθέατρο της Π.Ε Καβάλας διεξήχθησαν οι προκριματικοί αγώνες του Σχολικού Πρωταθλήματος Καβάλας. Το σχολείο μας συνεχίζοντας την παράδοση πολλών ετών που έχει στο σκάκι έλαβε μέρος με την ομάδα την οποία αποτελούσαν οι μαθητές της Α' τάξης Αποστολακάκη Ευαγγελία και Τοπούζης Δημήτριος, ο μαθητής της Β' τάξης Κυριακίδης Αναστάσιος και οι μαθητές της Γ' τάξης Σταμίδης Τριαντάφυλλος και Τσικνάκης Φίλιππος.

Διαβάστε περισσότερα: Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα 2018

78ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ»

emeΘερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν και ιδιαιτέρως στους Κασάπη Αικατερίνη της Β' τάξης και Καρακουλίδη Ιωάννη της Γ' τάξης πού διακρίθηκαν στον 78ο Διαγωνισμό "Θαλής" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού «Ο Ευκλείδης». 

Καλή επιτυχία στη συνέχεια.

Βράβευση στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 παραβρεθήκαμε στην τελετή βράβευσης μαθητών που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Ποντιακός Ελληνισμός: «Μνήμες και όνειρα» που διοργανώθηκε κατά το σχολικό έτος 2016-17 από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης). Το σχολείο μας κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Εφημερίδα», με την δημιουργία της εφημερίδας «Μνήμες Πόντου». Συνοδοί καθηγητές ήταν οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα: Βράβευση στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό

1ο Βραβείο στο 1ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα για τον Ποντιακό Ελληνισμό

afisaΗ τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς μας επιφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη. Ανακοινώθηκε ότι η ομάδα μαθητών του σχολείου μας που δούλεψε το πρόγραμμα Ποντιακός Ελληνισμός: «Μνήμες και όνειρα» απέσπασε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία «Εφημερίδα».

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας!!!

Εδώ μπορείτε να ξεφυλλίσετε την εφημερίδα.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης» 2017

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης»: Το 3ο Γυμνάσιο Καβάλας 2ο στην Ελλάδα σε Πρώτα Βραβεία Αριστείας.

 

Διαβάστε περισσότερα: Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης» 2017

Βράβευση από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία 2017

thalis 200x130Οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας Ασβεστόπουλος Αλέξανδρος, Βραζάλης Κωνσταντίνος, Καρακουλίδης Ιωάννης ήταν μεταξύ των βραβευθέντων σε εκδήλωση της Μαθηματικής Εταιρείας του παραρτήματος Καβάλας.

Διαβάστε περισσότερα: Βράβευση από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία 2017

Ειδικός έπαινος στον ιστότοπό μας

epainos website small

Αποτελέσματα 8ου Διαγωνισμού Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων

ellinofonoi istotopoiΤην Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 ανακοινώθηκαν στον ιστότοπο http://2017.eduwebawards.gr/#section-02 τα αποτελέσματα της Α' φάσης του 8ου Διαγωνισμού Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων 2017. Ο ιστότοπος του σχολείου μας http://3gym-kaval.kav.sch.gr/ πέρασε στη Β' Φάση του Διαγωνισμού. Το γεγονός αυτό μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το δύσκολο αλλά υπέροχο έργο μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη τη σχολική κοινότητα. Καλή επιτυχία στη Β' φάση του διαγωνισμού.

Διαβάστε περισσότερα: Αποτελέσματα 8ου Διαγωνισμού Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων

Περιφερειακοί Αγώνες Σκάκι 2017

skaki periferiakoi2017Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 έγιναν οι Περιφερειακοί Αγώνες Σκάκι στις Σέρρες. Τα έξι καλύτερα Γυμνάσια αγωνίστηκαν μεταξύ τους και το σχολείο μας κατέλαβε την 3η θέση. Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης Κοτζάβουγικ Ελένη, Κουτσίδης Κωνσταντίνος, Κυριακίδης Σωκράτης και ο μαθητής της Α΄ τάξης Κυριακίδης Αναστάσιος.

Διαβάστε περισσότερα: Περιφερειακοί Αγώνες Σκάκι 2017

Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα 2017

Στα πλαίσια του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι, διεξήχθησαν οι αγώνες στις 4 και 5 Μαρτίου 2017.

Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 έγιναν οι ομαδικοί αγώνες Σκάκι του Νομού και ανάμεσα σε οκτώ Γυμνάσια το σχολείο μας κατέλαβε τη 2η θέση συνεχίζοντας την μεγάλη παράδοση που έχει το γυμνάσιο μας σε αυτό το πνευματικό άθλημα.

Διαβάστε περισσότερα: Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα 2017

1ος Διαγωνισμός ορθογραφίας στην Αγγλική γλώσσα (Spelling Bee)

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας Ασβεστόπουλο Αλέξανδρο, της Β' τάξης για την 1η θέση στον 1ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας στην Αγγλική Γλώσσα (Spelling Bee) και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν.

Διαβάστε περισσότερα: 1ος Διαγωνισμός ορθογραφίας στην Αγγλική γλώσσα (Spelling Bee)

Ετικέτα ποιότητας για το έργο e-twinning "Δημιουργική γραφή, Η δύναμη του Άλλου"

Για άλλη μία φορά βραβεύτηκε το σχολείο μας με ετικέτα ποιότητας για το έργο e-twinning "Δημιουργική γραφή, Η δύναμη του Άλλου". Το έργο εκπονήθηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά από τους μαθητές του περυσινού Α3 του σχολείου μας με την πολύτιμη βοήθεια της φιλολόγου τους Γερακίνη Αλεξάνδρας σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Κορησού Καστοριάς.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στην καθηγήτριά τους!!!

35ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων (EaS)

Κατά το σχ. έτος 2015-16 η μαθήτρια της Γ΄ τάξης Ανδρέογλου Σοφία με την προτροπή της φιλολόγου Γερακίνη Αλεξάνδρας, συμμετείχε στον 35ο Πανελλήνιο (63ο Πανευρωπαϊκό) Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων (EaS) που προκηρύχτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών με θέμα: «Ζούμε μαζί ειρηνικά».

Διαβάστε περισσότερα: 35ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων (EaS)

Διάκριση στον πανελλήνιο διαγωνισμό φιλαναγνωσίας 2016

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το 3ο Γυμνάσιο Καβάλας συμμετείχε στον διαγωνισμό φιλαναγνωσίας που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια η Ευαγγελική σχολή Σμύρνης. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος οι μαθητές μας διακρίθηκαν και αποσπάσαμε τον έπαινο στην κατηγορία των Γυμνασίων. Συγχαρητήρια στους μαθητές της Α' και Γ' Γυμνασίου για την προσπάθεια τους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ευαγγελική σχολή Σμύρνης για την ευκαιρία που μας έδωσε!

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ.

Βράβευση στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Κύπρο

Πάνω από 800 παιδιά από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στην Κεντρική Αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κύπρος 1974 - 2015, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ?».

Διαβάστε περισσότερα: Βράβευση στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Κύπρο

Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα 2016

Η σκακιστική ομάδα του σχολείου στις 19 Μαρτίου 2016, ημέρα Σάββατο, πήρε μέρος στους αγώνες γυμνασίου που διεξήχθησαν στην Καβάλα.

Διαβάστε περισσότερα: Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα 2016

1ο Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Κύπρο

Το σχολείο μας απέσπασε το 1ο βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό, «Κύπρος: 1974-2015 Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ» στην κατηγορία «ταινία μυθοπλασίας».

Διαβάστε περισσότερα: 1ο Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Κύπρο