Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στη Θάσο

Φτάνοντας και φέτος στη λήξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στις 11 Μαΐου 2017, ημέρα Πέμπτη. Τόπος προορισμού το καταπράσινο νησί μας, η Θάσος.

Αναχωρώντας από το λιμάνι της Κεραμωτής με το φέρρυ μετά από ένα σύντομο ταξίδι, παρέα με τους ιπτάμενους φίλους να μας συνοδεύουν και απολαμβάνοντας το πρωινό θαλασσινό αεράκι, φτάσαμε στην πρωτεύουσα του νησιού τον Λιμένα.

Αρχικά επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού και εκεί χωρισμένοι σε ομάδες θαυμάσαμε τα εκθέματα που χρονολογούνται από την Προϊστορική εποχή ως τους Βυζαντινούς χρόνους. Στη συνέχεια περπατήσαμε στο παλιό λιμάνι με τις ψαρόβαρκες και τις ψαροταβέρνες δίπλα στη θάλασσα και απολαύσαμε το απέραντο γαλάζιο της αλλά και το καταπράσινο τοπίο αφού τα πεύκα φτάνουν σχεδόν δίπλα της.

Ακολούθησε η περιπλάνηση μας στα στενά γραφικά σοκάκια με τα όμορφα μικρομάγαζα όπου είχαμε την ευκαιρία να αγοράσουμε τα καθιερωμένα ενθύμια αλλά και τα γνωστά παραδοσιακά γλυκά του νησιού.

Το απόγευμα γυρίσαμε γεμάτοι με όμορφες εικόνες αλλά το κυριότερο ανανεωμένοι για το υπόλοιπο του σχολικού έτους.