Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Βουλή των Ελλήνων 2017

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Καβάλας πραγματοποίησαν την καθιερωμένη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα από την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 μέχρι το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018.

Η άφιξη στην Αθήνα έγινε την αναμενόμενη ώρα, χωρίς απρόοπτα και μέσα σε ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Το πρώτο βράδυ οι μαθητές παρακολούθησαν θεατρική παράσταση. Την επόμενη ημέρα υλοποιήθηκε με επιτυχία μία σειρά προγραμματισμένων επισκέψεων των μαθητών  στα πιο αντιπροσωπευτικά αξιοθέατα της Αθήνας ( Καλλιμάρμαρο, Ακρόπολη, Μουσείο Ακρόπολης, Πλατεία Συντάγματος και αλλαγή φρουράς ) και περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Το απόγευμα οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου και στην έκθεση – αφιέρωμα στον Ι. Καποδίστρια και ενημερώθηκαν για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλή, ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συνεδρίαση του Κοινοβουλίου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές δείπνησαν σε ταβέρνα με μουσική, σε παραδοσιακή συνοικία στο κέντρο της Αθήνας.

Την τρίτη ημέρα το πρωί οι μαθητές επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ. Ακολούθησε το ταξίδι της επιστροφής χωρίς προβλήματα και με γεμάτες τις αποσκευές τους με όμορφες αναμνήσεις.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν επιτυχής και εξυπηρέτησε τους εκπαιδευτικούς στόχους που είχαν τεθεί.