1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2014

Στα πλαίσια της 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θέμα: "Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι" τη Δευτέρα 6-10-2014 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Οι δράσεις ξεκίνησαν με την ανάγνωση του μηνύματος του Υφυπουργού Παιδείας για τη σημασία της συγκεκριμένης ημέρας,  από τo Διευθυντή του σχολείου.

Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στα πλαίσια της ημέρας αυτής ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία που προσφέρει ο αθλητισμός μέσα από την προσπάθεια, το συναγωνισμό και την προσωπική υπέρβαση.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αγώνες βόλεϊ και μπάσκετ, με τη συμμετοχή μικτών ομάδων (αγόρια -κορίτσια) μεταξύ και των τριών τάξεων. Στο βόλεϊ πήραν συνολικά μέρος 69 μαθητές (Α' τάξη:14, Β' τάξη: 18, Γ' τάξη: 37) ενώ στο μπάσκετ 74 μαθητές (Α' τάξη:25, Β' τάξη: 31, Γ' τάξη: 18).

Τα παιδιά που δεν συμμετείχαν στις ομάδες απασχολήθηκαν στη δημιουργία κολάζ  και αφίσας με θέμα την διαφορετικότητα και το ρατσισμό.

Παράλληλα οι μαθητές κατά τμήματα παρακολούθησαν στη διάρκεια της εκδήλωσης, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, διάφορα μικρά βίντεο με μηνύματ κατα του ρατσισμού και της διαφορετικότητας τόσο στο χώρο του αθλητισμού όσο και στη καθημερινή ζωή.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τραγούδια σχετικά με το θέμα.

Υπεύθυνες καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής: Ακιόζογλου Αναστασία, Γλυκοπούλου Βικτωρία

Υπεύθυνη καθηγήτρια βίντεο: Παγκάλου Θεοδώρα

Υπεύθυνοι καθηγητές αφίσας: Φερλάντης Ιορδάνης, Χατζηαντωνίου Αλέξανδρος

Υπεύθυνος καθηγητής Μουσικής: Ασλανίδης Αναστάσιος

Φωτογραφικό υλικό:  μαθήτρια Γούτα Μαρία