Εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος: «Το 3ο Γυμνάσιο Καβάλας ξεδιπλώνει σελίδες της ιστορίας του»

exofyllo4Στα πλαίσια των Ελευθερίων την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 ώρα 8.30 το απόγευμα έγινε η παρουσίαση του λευκώματος: «Το 3ο Γυμνάσιο Καβάλας ξεδιπλώνει σελίδες της ιστορίας του» στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλή. Χώρος όχι τυχαία επιλεγμένος αφού στον χώρο αυτό ανέβαιναν θεατρικές παραστάσεις του Γυμνασίου Θηλέων.

Την παρουσίαση του λευκώματος ανέλαβε η κ. Μορφάκη Σοφία η σχέση της οποίας με το σχολείο είναι γνωστή. Μαθήτρια, καθηγήτρια, Διευθύντρια. Ένας δεύτερος ομιλητής ήταν ο κ. Μιχαλόπουλος Χάρης, μαθητής του σχολείου και τώρα Επίκουρος Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Οι αναφορές του σε γεγονότα και οι επισημάνσεις του σε λεπτομέρειες των σελίδων ενθουσίασαν το ακροατήριο.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τιμήθηκαν διευθυντές του σχολείου. Στο πρόσωπο του Κώστα Λαλένη, γιο του Χαράλαμπου Λαλένη το σχολείο τίμησε τον Διευθυντή του Γυμνασίου Θηλέων, η παρουσία του οποίου σφράγισε όχι μόνο τον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και του πολιτισμού στην πόλη. Ακολούθησαν οι διευθυντές του 3ου Γυμνασίου από το 1979, χρονιά κατά την οποία το σχολείο μετονομάστηκε 3ο Γυμνάσιο.

Μια μικρή γεύση της ιστορικής διαδρομής του σχολείου για τους παρευρισκόμενους και όχι μόνο.

Ακολουθεί το βίντεο και το φωτογραφικό υλικό της παρουσίασης.