Βράβευση στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό

Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η τελετή απονομής των βραβείων του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα "Η ιστορία του σχολείου μου".

Στον διαγωνισμό που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, συμμετείχαν σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) από όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσα στα σχολεία που διακρίθηκαν ήταν και το σχολείο μας, το οποίο έλαβε Βραβείο Αρχειακής Έρευνας για το βίντεο που απέστειλε στον διαγωνισμό και το οποίο αναδεικνύει την ιστορία του σχολείου μέσα από έρευνα, συνεντεύξεις και μαρτυρίες. 

Το βραβείο παρέλαβε ομάδα μαθητών (Αναγνώστου Παναγιούλα, Καζαντζίδης Θεόδωρος, Καμπάνταης Αρχοντής, Πετρίδης Ευάγγελος, Τσέλιου Μαγδαληνή, Χρυσομάλλη Μαρτίνα) που αντιπροσώπευσε την ομάδα του Σχολείου που το προηγούμενο σχολικό έτος υλοποίησε το πρόγραμμα «Βλέπω το σχολείο μου: από το χθες στο σήμερα» με υπεύθυνους τις κ.κ. Νταβέλα Αναστασία και Τοραμανίδου Μαριάνθη. 

Διπλή είναι η συγκίνηση για το σχολείο μας γιατί το βραβείο αυτό συνέπεσε χρονικά με τον εορτασμό της έναρξης λειτουργίας του Γυμνασίου Θηλέων στις 23 Νοεμβρίου 1936 συμπληρώνοντας 80 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς  στον χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη μας. 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση. Το βίντεο με το οποίο συμμετείχε το σχολείο στον διαγωνισμό μπορείτε να το παρακολουθήσετε αν επιλέξετε από το μενού "Το σχολείο μας" και στη συνέχεια " Ιστορική Αναδρομή".