4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017

Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2017 το σχολείο μας συμμετείχε ενεργά στην 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Το φετινό σύνθημα ήταν «Αθλούμαι ΧαράΖΩ  Το Μέλλον».

Οι δράσεις ξεκίνησαν με την εισήγηση της κ. Ακιόζογλου Αναστασίας, καθηγήτρια Φυσ. Αγωγής λέγοντας τα ακόλουθα: «Ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια που αποβλέπει στη δημιουργία ισχυρού σώματος και στην καλλιέργεια ηθικών και πνευματικών χαρισμάτων. Η λέξη προέρχεται από το άθλος (αγώνας) και το άθλον (βραβείο). Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αθλούμαστε για να πάρουμε ένα βραβείο, συμμετέχοντας σε διάφορους αγώνες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι άσκηση που είναι κάθε συστηματική κίνηση του σώματος σε φυσικές δραστηριότητες, με χαμηλότερα επίπεδα ανταγωνισμού. Άσκηση είναι και όταν κάποιος περπατάει ή ανεβαίνει τα σκαλιά, όταν κάνει τζόκινγκ, ποδήλατο ή χορεύει. Άτομα που γυμνάζονται αισθάνονται φυσιολογικά και ψυχολογικά πιο ισχυρά και έχουν περισσότερη ενέργεια να αντιμετωπίσουν το άγχος και το καθημερινό στρες. Αυτό που προέχει είναι η άσκηση να μας δίνει χαρά και ικανοποίηση».

Ακολούθησαν παρουσιάσεις διαφόρων αθλημάτων από μαθητές του σχολείου με τα οποία ασχολούνται καθημερινά δίνοντας με αυτό τον τρόπο το παράδειγμα στους συμμαθητές τους.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν με την πραγματοποίηση της δράσης «Αθλούμαι ΧαράΖΩ Το Μέλλον» και η μέρα έκλεισε με φιλικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης και βόλεϊ (αγοριών και κοριτσιών) που διεξήχθησαν μεταξύ των τμημάτων του σχολείου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχε ως σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση συνηθίζοντας σ? έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους, υιοθετώντας το σύνθημα «Αθλούμαι ΧαράΖΩ  Το Μέλλον».

Στα αθλήματα που παρουσιάστηκαν συμμετείχαν οι μαθητές:

  • Χορός Χιπ ? Χοπ: Λυμπεράκη Αλεξάνδρα, Λυμπεράκη Σοφία, Μιχαηλίδου Μαρία
  • Kyokushinkarate και Ταεκβοντό: Καλαλάς Δημήτριος, Πολυκάρπου Αναστασία
  • Χορός Ζούμπα: Σπανίδου Άννα Μαρία, Τσαλίκογλου Αντιγόνη
  • KickBoxing: Αρνίδου Μαρία, Παρασχάκη Αλεξάνδρα
  • Σύγχρονο χορό: Βρύζα Μαρία, Κασάπη Αικατερίνη, Παπαδοπούλου Ελένη
  • Τραμπολίνο: Γούντμπριτζ Κων/νος, Ραμπότα Κων/να, Ταξίοδυ Φωτεινή
  • Τένις: Αντωνιάδης Κίμων, Κάλφας Σώζων, Κόκθη Αλέξανδρος, Ρωμανίδου Χρυσή, Τζεδάκης Νικήτας, Τσάλμας Αναστάσιος

Λήψη βίντεο: Πεϊνηρτζής Βασίλειος

Λήψη Φωτογραφιών: Κουσλόγλου Εμμανουήλ 

Ακολουθεί το βίντεο των εκδηλώσεων.