Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Βουλή των Ελλήνων 2014

Η εκδρομή μας προγραμματισμένη εκ των προτέρων, ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου το πρωί. Μέσω του προγράμματος "Επίσκεψη στη Βουλή", μετά από εβδομάδες προετοιμασίας, με την συνεργασία μαθητών και παιδιών, επισκεφτήκαμε την Αθήνα.

Οι εντυπώσεις μας εκπληκτικές, η διασκέδαση φανταστική και φυσικά οι γνώσεις που αποκομίσαμε από την επίσκεψη μας αυτή πολύ πλούσιες.

Η "Μελωδία της ευτυχίας" μάς ταξίδεψε για λίγο στην Αθήνα κάνοντας μας να εισπράξουμε λίγο από τον αέρα της! Όμορφα τραγούδια συνοδευμένα από χορευτικά και φίρμες της ελληνικής τηλεόρασης συνόδευσαν το βράδυ του Σαββάτου στις αίθουσες του «Παλλάς».

Επόμενος προορισμός η Βουλή των Ελλήνων, το τεράστιο αυτό κτίριο με τις όμορφες αίθουσες.

Ένας τεράστιος πλούτος της Ελλάδας μας που μας άφηνε μέχρι τότε πολλές απορίες, και που μας τις έλυσε τελικά αφού και εμείς με τη σειρά μας καθίσαμε στα έδρανα και κάναμε τους βουλευτές. Βγήκαμε πολλές φωτογραφίες και εννοείται άπειρες selfies!

Ας μη ξεχάσουμε πως παρακολουθήσαμε και την εντυπωσιακή αλλαγή φρουράς με τους ωραίους τσολιάδες μας να συγχρονίζουν το βήμα τους μπροστά σε χιλιάδες τουρίστες και πατριώτες!

Ακόμα πολλοί από εμάς για ακόμα μια φορά μείναμε εντυπωσιασμένοι με την εκθαμβωτική θέα της Ακρόπολης στην ηλιόλουστη μέρα και το μοντέρνο μουσείο με τον πλούτο του πολιτισμού μας. Εκεί να δείτε selfies!

Την επόμενη και τελευταία μέρα κάναμε μια βόλτα στο Πλανητάριο παρακολουθώντας προσηλωμένοι στις άνετες καρέκλες μιας ταινίας που μας ταξίδεψε στην εποχή των δεινόσαυρων!

Βράδυ Κυριακής! Βάλαμε τα καλά μας στολιστήκαμε και ετοιμαστήκαμε για πολύ κέφι! Και όντως περάσαμε τέλεια στη γραφική ταβερνούλα με τα ωραία πιάτα και τον πολύ χορό.

Έτσι λοιπόν επιστρέψαμε στους γονείς μας σώοι και αβλαβείς με πολλές εμπειρίες και πάνω από όλα αναμνήσεις μιας ζωής.

Η μαθήτρια της Γ' τάξης

Αναγνώστου Γιούλη