Εκπαιδευτική εκδρομή σχολικών δραστηριοτήτων στην Κέρκυρα 2015

Οι μαθητές που συμμετείχαν στα προγράμματα ( 171 συνολικά ) μαζί με επτά υπεύθυνους καθηγητές πραγματοποιήσαμε 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή από τις 25 έως τις 28 Απριλίου 2015 στην Κέρκυρα.

Στόχος ήταν η βιωματική προσέγγιση των μαθητών στο φυσικό, οικιστικό  και πολιτιστικό  περιβάλλον της περιοχής,  μιας περιοχής μακρινής από την καθημερινότητα των παιδιών, η σύγκριση με τη δική τους περιοχή και η αξιοποίηση των εμπειριών τους.

FOT 4789 Snapseed 800x530Στα Γιάννενα επισκεφθήκαμε τη λίμνη Παμβώτιδα και περπατήσαμε στα σοκάκια του Κάστρου των Ιωαννίνων. Οι μαθητές επισήμαναν τις ομοιότητες και εντόπισαν τις διαφορές στην αισθητική και αρχιτεκτονική από το δικό μας Κάστρο.

FOT 5061 Snapseed 397x600Την δεύτερη μέρα επισκεφθήκαμε την περιοχή Κανόνι από όπου θαυμάσαμε το χαρακτηριστικό αξιοθέατο του νησιού, το Ποντικονήσι και προσκυνήσαμε την Παναγία των Βλαχερνών.Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στο Μον Ρεπό και ξεναγηθήκαμε στους χώρους που λειτουργούν ως Μουσείο της Παλαιόπολης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ξεναγηθήκαμε στο Παλιό Φρούριο της πόλης και γνωρίσαμε την ιστορία του νησιού, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την πανοραμική θέα της παλιάς πόλης.

FOT 5260 Snapseed 800x530Την τρίτη μέρα επισκεφθήκαμε το Αχίλλειο και μέσα από τα εκθέματα ζωντάνεψαν στιγμές μίας άλλης εποχής, γεμάτης αυτοκρατορικής μεγαλοπρέπειας.  Περπατήσαμε στους μεγάλους κήπους του  θαυμάζοντας τα περίφημα αγάλματα του Αχιλλέα με ιδιαίτερη αισθητική.  Η περιήγηση των μαθητών στην εντυπωσιακή Σπιανάδα και στα καντούνια της πόλης ολοκλήρωσε την εικόνα της γραφικής Κέρκυρας.

Την ημέρα της επιστροφής έγινε μία μεγάλη στάση στο Μέτσοβο όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ηπειρωτική αρχιτεκτονική, το υπέροχο ορεινό τοπίο και τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων.

Η εκδρομή πέτυχε τους στόχους που είχαν τεθεί.

Οι μαθητές εντύπωσαν στιγμές,  εικόνες, ξεχωριστές γεύσεις και ιδιαίτερες ντοπιολαλιές.

Ακολουθούν φωτογραφίες που αποτύπωσαν με τον φωτογραφικό τους φακό οι  κ.Καλοκάρδη Δήμητρα και ο κ.Σταυράκης Σταύρος