Εκπαιδευτική εκδρομή στo Πολεμικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη 2016

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο της πόλης όπου οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τον πλούτο και την ποιότητα των εκθεμάτων.

Μέσα από τα διάφορα όπλα, κειμήλια, επιστολές ηρώων, αναπαραστάσεις μαχών πρωτοσέλιδα εφημερίδων κλπ. ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια τους με πολύ παραστατικό τρόπο η Νεότερη Ιστορία τη Ελλάδας. Η ξενάγηση ήταν υποδειγματική και ο νους μας με τα φτερά της φαντασίας μεταφέρθηκε στα πεδία των μαχών της Πίνδου όπου θαυμάσαμε τον ηρωισμό και την ακαταμάχητη δύναμη ψυχής των Ελλήνων στρατιωτών. Συγκινηθήκαμε διαβάζοντας επιστολές των στρατιωτών προς τα αγαπημένα τους πρόσωπα ενώ τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο μας θύμισαν την μεγάλη της προσφορά στην τόνωση του φρονήματος των πολεμιστών μας.  

Ήταν μία υπέροχη περιπλάνηση στα μονοπάτια της Ιστορίας. Διδαχτήκαμε πολλά όμως πολύ περισσότερο αισθανθήκαμε συγκίνηση και θαυμασμό για το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής.