Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα - Βουλή των Ελλήνων 2016

Από τη Δευτέρα 7 έως και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια χρονιά η καθιερωμένη εκδρομή των μαθητών της Γ' Γυμνασίου στην Αθήνα. Η τριήμερη αυτή εκδρομή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν την πρωτεύουσα και στιγμές της καθημερινής ζωής σ' αυτή, καθώς και να ξεναγηθούν στη Βουλή των Ελλήνων και σε μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία πολιτισμού της. Δεν λείπουν, βέβαια, και οι ευκαιρίες ψυχαγωγίας που δημιουργούν κλίμα ενότητας και χαράς μεταξύ των μαθητών και των καθηγητών τους.

Το απόγευμα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι συνοδοί τους κατέφτασαν στην Αθήνα και, αφού τακτοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο, κατευθύνθηκαν στην περιοχή του Ψειρή. Εκεί περιπλανήθηκαν στα γραφικά στενά και διασκέδασαν σε μία από τις χαρακτηριστικές ταβέρνες της περιοχής.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου, το πρόγραμμα των εκδρομέων ήταν γεμάτο αρχαίες και σύγχρονες ιστορικές μνήμες! Αρχικά, επισκέφτηκαν την Παλιά Βουλή και ξεναγήθηκαν στους χώρους και τις εκθέσεις της. Είχαν μάλιστα την ευκαιρία να γίνουν για λίγο βουλευτές, καθώς τους επιτράπηκε να καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα! Στον προαύλιο χώρο της Παλιάς Βουλής θαύμασαν το άγαλμα του Κολοκοτρώνη που δεσπόζει επιβλητικό. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο μετρό και κατευθύνθηκαν προς το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Μέσα από τη ξενάγηση του καθηγητή, κ. Καραγιαννακίδη, οι μαθητές μας εντυπωσιάστηκαν από τα σπουδαία εκθέματα του Μουσείου. Σειρά είχε τώρα η ανάβαση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αισθήματα δέους, ενθουσιασμού και υπερηφάνειας διακατείχαν όλα τα παιδιά! Μετά τις ξεναγήσεις είχε έρθει η ώρα για ξεκούραση! Μια βόλτα, λοιπόν, στο Μοναστηράκι για ψώνια και φαγητό ήταν ό,τι καλύτερο! Το απόγευμα της ίδια μέρας πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των μαθητών στη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί παρακολούθησαν ένα βίντεο με την ιστορία του κτιρίου, ξεναγήθηκαν στους χώρους του, ενώ εισήλθαν και στην αίθουσα της ολομέλειας. Το ίδιο βράδυ παρακολούθησαν μια θεατρική παράσταση σε γνωστό αθηναϊκό θέατρο.

Λίγο πριν αναχωρήσουν για Καβάλα, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, τα παιδιά επισκέφτηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Κουρασμένοι, αλλά με τον νου γεμάτο όμορφες εντυπώσεις οι μαθητές μας πήραν τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας και τη σχολική μας καθημερινότητα.